(foto: villareal, twitter)

En fotnote i Arsenal-krøniken, men en vinner hos Villareal. 2018/19-sesongen på Emirates er allerede glemt, selv om Mikel Arteta har brukt de siste sesongene på å vise hvor vanskelig det egentlig er å bringe Arsenal tilbake til gammel storhet. Hos Villareal har Emery hatt en helt annen uttelling.

Hos PSG og Arsenal ble det skivebom, hos La Liga-klubben har det blitt Europaliga-trofé og Champions League-spill. På tirsdag viste Emery sin kollega Solskjær hvordan man vinner mot «fotballmyggen» Young Boys i Champions League.

Les: Fem kamper vi i hvert fall ikke skal gå glipp av 6. og 7. november

Villareal har ingen planer om å slippe sin suksessmanager, men kan ende opp med å bli tvunget.

Flere fotballeksperter i England hevder Unai Emery står på førsteplassen på kandidatlista til Newcastle når de skal ha inn manageren som kan sikre plassen i Premier League og starte byggeprosessen for fremtidig storhet.

På tirsdag etter Young Boys-kampen bekreftet Villareal-manageren at han er inne i bildet.

-Det har vært interesse fra Newcastle, det er alt. Inget tilbud ennå, som det skal være både til meg og klubben. Ellers er det inget annet. Før jeg sier ja eller nei, skal jeg prate med klubben, sier Emery til Moviestar.

Les på Engelske klubber: Både Fabinho og Thiago Alcântara er tilbake på treningsfeltet

Får Emery denne karen til å juble, mon tro. (foto: newcastle, twitter)

Det er ikke ofte at en aktiv manager villig prater om en potensiell exit. Vi kan ikke skjønne annet enn at Emery hopper på muligheten hvis han får tilbudet. Selv om Villareal-president Fernando Roig står på at Emery har en kontrakt som han forventer overholdes, kommer Newcastle til å skyve den nødvendige kompensasjonen over bordet til La Liga-klubben.

Hvis de vil.

OPPDATERT: Talksport: Newcastle får «no thanks» fra toppkandidat

Les: Solskjær har på rekordtid fått frem en helt ny Ronaldo