For alltid en United-legende. (foto: united, twitter)

I november begynner det å bli litt surt, mørkt og trist utenfor stuedøra, kort sagt den perfekte unnskyldningen for å benke seg noen timer foran skjermen for noe av det beste fotball-Europa har å by på.

Vi har valgt oss fem oppgjør vi ikke tenker å gå glipp av.

Manchester United – Manchester City, lørdag, klokken 13.30

Uansett hvilke spillere som befinner seg på banen, uansett hvilke managere som raser opp og ned langs sidelinjen, dette er et av de største derbyene. Når to av verdens største klubber befinner seg i samme by med færre innbyggere enn lille Oslo, da må det smelle skikkelig.

Med Solskjær og Guardiola blir dette helt, helt spesielt. De to managerne har blitt godt kjent med hverandre siden 2019, og har innsett at derbyet i Manchester ikke avgjøres av klubbenes plassering på Premier League-tabellen.

2021

Man City 0 – 2 Man Utd

2020

Man Utd 0 – 0 Man City

Man Utd 2 – 0 Man City

2019

Man City 1 – 2 Man Utd

Man Utd 0 – 2 Man City

Denne kampen lever sitt eget liv, and we love it!

Ronaldo har planlagt strippeshow flere ganger på lørdag. (foto: united, twitter)

RB Leipzig – Borussia Dortmund, lørdag, klokken 18. 30

De siste sesongene er det disse to klubbene som har yppet mest med tittelgrossisten Bayern München. Selv om Alexander Sørloth befinner seg på utleie på varmere breddegrader og Erling Haaland jobber seg tilbake etter skade, er det nok å fryde seg over når Jesse Marsch og Marco Rose går inn i lørdagens duell etter Champions League-møter med PSG (RB Leipzig) og Ajax (Dortmund).

Se La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 og mye mer på UnibetTV

Bordeaux – PSG, lørdag, klokken 21.00

Ligue 1-klubben fra verdens beste vindistrikt kaver denne sesongen såvidt over bunnstreken med 12 poeng på like mange kamper, men når PSG tar turen til Noveau Stade de Bordeaux, da må denne kampen følges. Etter en prøvende første sesong for Mauricio Pochettino der Lille knep det lille poenget ekstra som ga Ligue 1-titlen, er PSG igjen der de forventes å være: Undisputed på toppen av tabellen med 31 poeng, solide åtte poeng foran Nice.

Det spesielle med PSG denne sesongen, er at det har ikke noe å si hvem som befinner seg på skadelisten, Pochettino sender uansett innpå 11 spillere av verdensklasse.

Venezia – Roma, søndag, klokken 12.30

Kanskje ikke den første kampen du tenker på, men med den norske landslagsdebutanten Dennis Johnsen på laget til kanalbyen mot José Mourinhos Roma, som fortsatt bærer dype arr etter turen til Bodø, er det verdt nitti minutters oppmerksomhet. I tillegg har den tidligere United-keeperen Sergio Romero kommet inn mellom stengene hos Venezia, og har sørget for at klubben bare har 5 baklengs på de 4 siste Serie A-kampene (2 clean sheets).

Se La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 og mye mer på UnibetTV

Everton – Tottenham, søndag klokken 15.00

Rafael Benitez ble ønsket velkommen til Everton med dødstrusler, har så overbevist supporterne om at han ikke har kommet til den blå delen av Merseyside for å ødelegge, men har de siste tre kampen gått på to tøffe og ett grusomt tap: 2-1 tap mot Wolverhampton, 0-1 tap mot West Ham, og 2-5 tapet på Goodison Park mot bunnlaget Watford.

Tottenham har sin egen historie, der Nuno Santo ble sparket på mandag etter 0-3 tapet mot United, og erstattet av vinnerskallen Antonio Conte på tirsdag. To sterkt pressende klubber som kommer til å gjøre alt for tre poeng, og to ringrever av noen managere der Antonio Conte akter å reintrodusere seg i Premier League som vinner.

Tilbake på balløya som regjerende Serie A-mester. (foto: spurs, twitter)

Denne kampen blir et must å få med seg!