Når "El Maestro" snakket lyttet alle Óscar Tabárez var en fantastisk inspirerende leder

Den siste tiden har den 74 år gamle landslagssjefen Óscar Tabárez begynt å se uggen ut. – Langt mellom smilene, han hadde passet godt inn på balkongen på «The Muppetshow». – Når det er sagt er den en imponerende skikkelse som nå har fått sparken som landslagssjef for Uruguay etter 15 strake år i sjefsstolen.

Det har ikke alltid vært slik, få har vært mer samlende, positiv og faglig dyktig enn Óscar Tabárez. – Han ga alt for laget og laget ga alt for ham.

Les: Slåsskamp på gresk ferieøy var begynnelsen på slutten

Når El Maestro snakket lyttet alle, han var landslagssjef i to perioder, siste gang i hele femten år. – Han har verdensrekord i antall kamper ledet for en nasjon, totalt 224 kamper. – Uruguay har vunnet Copa America (2011) og året før nådde de semifinalen i VM.

Nå går det ikke like bra. Uruguays 0-3-tap for Bolivia i VM-kvalifiseringen var trolig den berømte dråpen som fikk begeret til å flyte over.

Tabárez ble ansatt som landslagstrener for andre gang i 2006 etter han ledet landslaget fra 1988-1990 i hans første periode. Han har ledet landslaget gjennom tre verdensmesterskap, der den beste plasseringen kom i 2010 da Uruguay tok 4.-plass.

Tabárez får sparken grunnet en svak VM-kvalifisering. Laget ligger på 7.-plass på tabellen med 16 poeng etter 14 kamper. Veien er imidlertid kort til direkte kvalifisering til neste års VM, der de har ett poeng opp til 4.-plass.

Les: Antonio Conte har alltid hatt et godt øye til Jesse Lingard

Uruguay tapte 0-3 for Bolivia tirsdag, og selv om Tabárez etter kampen var klar på at ikke ville gi seg, er han altså nå ferdig.

«Vi har all respekt for jobben han har gjort gjennom alle disse årene», skriver Det uruguayanske fotballforbundet i en pressemelding.