John Arne Riise fra sin periode med utagerende fotballspilling

Goal har vært så heldig å få et eksklusivt intervju med tidligere Liverpool stjerne og fremtidig manager for en av de store klubbene i Europa John Arne Riise . (Trener for øyeblikket Flint Tønsberg). – Han har godt med tid om dagen nå som han slipper å drasse rundt på «Fashion, interior and lifestyle influencer» Louise Angelica Riise og kan fokusere mer på fremtiden og å snakke med media.

Betraktningen til Riise er at han frykter Erling Braut Haaland hvis han drar til den blå delen av Manchester vil gjøre dem uslåelige. Han vil elske om Haaland istedenfor å gå etter vanvittig mye penger velger litt mindre og blir Liverpool spiller.

Les: Sir Alex Ferguson uenig med Solskjær

Den 21 år gamle målmaskinen drar med 99% sikkerhet fra Borussia Dortmund innen neste sommer, det kan godt tenkes det skjer allerede i vinter, for det er flere klubber som er villige til å by over utkjøpsklausulen som gjelder fra sommeren av.

Riise diskuterte fremtiden til Haaland:

«Selvfølgelig vil jeg gjerne ha ham i Liverpool, fordi han er en utrolig spiller,» sa Riise. «Han er i fin form, og jeg tror han ville passe [Jurgen] Klopps fotballstil. Jeg tror også at han ville elske Liverpool som en klubb.

«Men hvis City fikk ham, wow! Du snakker om uslåelige lag!

«Den som får Haaland, enten det er neste sesong eller hva som helst, kommer til å bli et utrolig sterkt lag i mange år fremover.

«Jeg vet ikke om Liverpool har sjansen til å signere ham, men hvis de gjør det, vennligst gjør det, for det ville være utrolig for klubben – eller for en klubb som signerer ham!»


‘Jeg håper Haaland kommer til Premier League’

Les: Brentford har fått blod på tann – gjør klart bud på rundt 150 millioner

Haalands form de siste årene har vært bemerkelsesverdig. Siden han flyttet til Dortmund fra Salzburg i januar 2020, har han scoret 68 mål på bare 67 kamper, og har etablert seg som en av verdens mest ettertraktede spillere.

Og Riise, som tilbrakte 10 år i Premier League med Liverpool og Fulham, mener England er det logiske neste trinnet for sin landsmann, til tross for rapportert interesse fra Real Madrid, Paris Saint-Germain og Bayern München.

«Norge har manglet spillere i Premier League de siste årene. For ti eller 15 år siden hadde vi så mange spillere, nå er det veldig få og ikke mange har gjort et godt inntrykk.

«Jeg er glad for at Ødegaard er i Arsenal og ser bra ut. Forhåpentligvis får han en god sesong. Men vi trenger noen flere spillere der oppe og utfordrer og virkelig gjør seg bemerket, bare slik at norsk fotball kan få tilbake til det det pleide å være, med spillere som spilte i toppligaer.

«Jeg håper Haaland kommer til Premier League. Jeg håper han kommer til Liverpool, selvsagt, men for norsk fotball er det viktig å få en sånn spiller i Premier League.»