Kristoffer Ajer

Kristoffer Ajer (20) har fått et løft uten sidestykke i sin tid i Celtic under Brendan Rodgers. De kom begge til den skotske storklubben sommeren 2016. Ajer fra Start og Brendan Rodgers etter å ha hatt en «velfortjent» pause fra jobben som manager for Liverpool. (Mot Bodø/Glimt 19. juli 2014 ble han tidenes yngste Start-spiller i Eliteserien, 16 år og 93 dager gammel)

Det var ikke kjærlighet med første øyekast. Kristoffer Ajer ble sett på som for ung og lett og ble lånt ut til Kilmarnock første halvdel av 2017.

Les: Kristoffer Ajer og Celtic holder Gerrard på komfortabel avstand

Vel tilbake ville Ræringengutten bevise han tar tøff nok og god nok for å spille fast på laget. En av Brendan Rodgers sine mantra er at et angrep starter i forsvaret og ønsket at også forsvaret skulle være med fremover.

Les: Kristoffer Ajer og Celtic med skotsk trippel

Kristoffer Ajer er god som central forsvarsspiller, men har etter å inntatt en rolle som Sentral defensiv midtbanespiller blomstret opp og blitt ekstremt godt. – overblikket er blitt så bra og spillet så klokt at man glemmer det dreier seg om en spiller som bare er 20 år. Brendan Rodgers har nevnt denne klokskapen i en av sine mange hyllest-tirader .

Nå som Brendan Rodgers er tilbake i Premier League og Leicester er det naturlig å tenke på de han er fornøyd med i en tidligere klubb. – Leicester har bruk for en stabil sentral defensiv midtbanespiller. – De har tapt kamper med tildels store sifre.

I fjor sommer var Bundesliga giganten Borussia Dortmund lei av baklengsmål og var meget interessert i å hente Ajer, men det gode forholdet til Brendan Rodgers stanset samtalene. Ajer som hadde en meget positiv utvikling under Brendan Rodgers valgte å fortsette det istedenfor pengene fra Bundesliga.

Les: Bundesligagigant lei av baklengsmål, jakter norsk landslagsstopper

Døra til Kristoffer Ajer er nå vid åpen, vi er rimelig sikre på en overgang til Leicester når overgangsvinduet åpner til sommeren.