Tromsø sliter både i Eliteserien og i cupen i år, de røk på en smell i andre runde mot Alta som møter regjerende seriemester Bodø/Glimt. – Det, på grunn av hvordan trekningen er organisert hjemme i Finmarkshallen.

Runde to skallet av mange lag fra lavere divisjoner, 31 av de 32 lagene som er igjen er fra de tre øverste nivåene, Harstad er alene svale fra NorskTipping-Ligaen. – De møter Brann som heldigvis for Harstad ikke har alt på stell denne sesongen, likevel det blir nok i tøffeste laget.

Les: Gianluca Di Marzio: «Selger Jens Petter Hauge med god fortjeneste»

En ekstra dimensjon til den kampen er det faktum at Harstad har 43 år gamle Runar Normann som spillende spillerutvikler. Normann spilte selv i Brann i 2005, men fikk kun med seg fem seriekamper for Bergens-laget og sa opp i protest da Mons Ivar Mjelde plasserte ham på benken i den sjette serierunden.

Av andre kamper det kan være verdt å merke seg har man blant annet oppgjøret mellom Vålerenga, ledet av Dag-Eilev Fagermo, og Fagermos gamle klubb Odd. Regjerende cupmester Viking har slitt seg videre fra de to første rundene og de får sterk motstand i tredje runde når Rosenborg tar turen til Stavanger.

Haugesund røk ut allerede i første runde da de tapte mot tredjedivisjonsklubben Stord. (Stort tapte andre runde 4 – 0 mot Åsane)

Les: Bayern München raider Chelsea akademiet på nytt

Kampene skal spilles 22. og 23. september.

 1. Harstad – Brann
 2. Kongsvinger – Flekkerøy
 3. Start – Mjøndalen
 4. Alta – Bodø/Glimt
 5. Vålerenga – Odd
 6. Øygarden – Sarpsborg 08
 7. Nardo – Arendal
 8. Ranheim – Aalesund
 9. Viking – Rosenborg
 10. Strømsgodset – Stabæk
 11. Bryne – Molde
 12. Sogndal – Åsane
 13. KFUM – Kristiansund
 14. Grorud – Lillestrøm
 15. Moss – Sandnes Ulf
 16. Ham-Kam – Raufoss