Helter!

Bodø/Glimt under ledelse av Kjetil Knutsen er i ferd med å ta sitt tredje Eliteserie-gull på fire år og i kveld vant de over Besiktas i Conferenceligaen. – Selv om den tyrkiske storklubben er inne i en dårlig periode er det likevel en bragt å vinne på bortebane i Istanbul.

Det sies mye hvor nærvøse de var for å møte Bodø/Glimt når en overivrig bussjåfør bestemte seg for å ta det norske laget på «site seeing» i den tyskiske hovedstaden og komme frem til Beşiktaş Park 45 minutter etter avtalt tid. – Det var ikke optimalt oppkjøring til kampen, men det var ikke synlig da Kjetil Knutsen sitt mannskap entret gressmatta.

Les: Kalvin Phillips er enig med europeisk gigant! Manchester City er mer enn klare for å godkjenne avtalen

Bodø/Glimt leverte to knallsterke omganger og slo Besiktas 2-1.

Faris Pemi Moumbagna traff blink både før og etter pause, og til tross for en redusering fra Tayfor Bingol, endte det med en viktig Glimt-seier torsdag kveld.

Ahmahl Pellegrino gledet seg ekstra over seieren (som jeg ikke fatter er tatt ut til landslaget), da Bodø mistenkte at den forsinkede ankomsten var planlagt.

«Denne sporten handler om respekt og alt sånt. Hvis det stemmer at de gjorde det før kampstart, så smaker denne seieren ekstra godt. De synes vi er et godt lag, så vi føler vi har gjort noe riktig.»

«Det tok 45 minutter ekstra i forhold til da vi kom i går. GPS-en viste en del omveier. Jeg tror faktisk det. Det er slik det er. Det er en annen kynisme i Europa og de har kanskje ikke hatt den sesongen de ønsket, sa Pellegrino til Viaplay.

Les på Engelske Klubber: Nå er det Chelsea som skal overtale Conor Gallagher

Etter fire kamper har Bodø/Glimt syv poeng. – Det samme som Club Brugge på førsteplass. Lugano følger tre poeng bak, mens Besiktas er sist med ett poeng. Kampen mellom Brugge og Lugano er godt idag, til pause er stillingen 0 – 0.

Gultrøyene vant 3-1 i det motsatte oppgjøret for to uker siden, og det var også gjestene som traff blink først torsdag. I det 36. minutt brukte Moumbagna låret til å sette inn innlegget til Sondre Sørli, og det sto 0-1 på resultattavla i Istanbul.

Les: Messi ber Beckham om enda en eks-Barcelona-spiller i tillegg til Sergi Roberto og Luis Suarez

Etter hvilen fortsatte Glimt i samme spor. Pellegrino fant Moumbagna med en flott stikker i bakrom, og alene med keeper chippet Moubagna elegant inn 2-0-målet.

Besiktas gjorde en rekke bytter, og like etter timen spilt reduserte Tayfor Bingol. Det ga hjemmelaget håp om flere scoringer, og det tyrkiske laget presset gultrøyene dypt ned i banen. – Men til ingen nytte Bodø/Glimt kan ta bussen hjem vel vitende at de har tre poeng i bagasjen.

Etter landslagspausen (30 november) tar Glimt imot Lugano på hjemmebane. Besiktas møter Brugge samme dag.

Besiktas har slitt i hjemlig liga og står med to tap på sine tre siste kamper. Søndag røk de 2-3 for Antalyaspor.