Tenk unge og sultne. (foto: united, twitter)

Forrige sesong ble det 6 scoringer på 24 kamper i hvitt. Denne sesongen har det blitt 1 på 11 kamper. Spillende trener Rooney skjønner at han ikke lenger har den avgjørende Zlatan-touchen for klubben sin. Etter at Phililip Cocu fikk sparken, kan siste spark på ballen for United-legenden komme kjappere enn planlagt.

For nå er det opp til Derby.

Ikke at vi tror Championship-klubben har hastverk med å sende ikonet Rooney på tribunen, men gir de 35-åringen hovednøkkelen til trenergarderoben, er karrieren til Rooney ifølge ham selv over.

Les: Real Madrid anbefales å droppe Erling Haaland

-Hvis jeg skal trene laget på lang sikt, tror jeg ikke det er mulig å spille ved siden av. Hvis jeg ikke skal stå i spissen for laget, men bare være del av trenerstaben, da vil jeg fortsette med å spille. Men det vil være bedre å avslutte min aktive karriere hvis jeg skal være trener på fulltid, sier Rooney til Sky Sports.

Høres logisk ut, men for en 35-åring som ikke har gjort noe annet i livet enn å løpe etter en ball, er dette en heavy avgjørelse.

Med Rooney som spiller og assistenttrener denne sesongen ligger den stolte klubben siste i ligaen med 6 poeng på 13 kamper. Dette er samme klubb som med Frank Lampard ved roret begynte å snuse på opprykk.

Kan hende Rooney bør få kose seg noen sesonger til som fotballsparker før han skal vie all sin oppmerksomhet til coaching.

Nå er det opp til Derby-ledelsen å ta analysen på hvor de har størst utnytte av sin Rooney.

Les: «Domenico Berardi er verdt minst 50 millioner euro»