Hjelper dessverre ikke å dirigere når seire slettes. (foto: derby, twitter)

Korona hjalp definitivt ikke på økonomien til den tradisjonsrike klubben Derby County. Championship-klubben har i lengre tid hadde store økonomiske problemer og en eier, Mel Morris som forgjeves har forsøkt å selge klubben i et par år.

Fredag ​​kveld kunngjorde Derby at klubben vil gå under «administrasjon», det vil på godt norsk bety konkursadministrasjon.

Les: «Mine barn tror fortsatt jeg skal til Barcelona»

Derby appellerer også, via klubbens nettsted, til ligaorganisasjonen EFL om hjelp til å finne en kjøper som kan investere i klubben. Derby -eier Mel Morris har ønsket å selge klubben siden juni 2019 og har nylig forhandlet med en rekke «troverdige parter», men klubben ser det som lite sannsynlig å identifisere en kjøper på kort sikt.

Derby skriver at klubben har lidd økonomisk av korona -pandemien. Klubben har mistet 20 millioner pund, i inntekter under pandemien.

«Vi kan ikke understreke nok hvor ødeleggende det er å bli tvunget inn i denne stillingen. Vi alle – eieren, styremedlemmene og våre ansatte – er sanne Derby County -støttespillere. Vi vil fortsette arbeidet under veiledning av administratorene for å lette prosessen deres og deres innsats for å finne en kjøper », skriver klubben på sine nettsider.

Se Bodø/Glimts drømmescoring

Derby, som har sju poeng etter sju kamper i Championship, risikerer nå å få mange minuspoeng, noe som til slutt kan føre til nedrykk til League One. Ifølge BBC kan det i utgangspunktet være tolv minuspoeng.

Derby County er en klassisk klubb i England som ble grunnlagt i 1884. Derby har vunnet den engelske Premier League ved to anledninger, 1971/1972 og 1974/1975. Klubben vant også FA -cupen i 1945/1946.

I dag er Manchester United -ikonet Wayne Rooney manager i klubben.