Denne gangen er det Ed Woodward som er geniet

16142
Alexis Sanchez-sluket er tettet. (foto: united, twitter)

På søndag ble det klart. Det «umulige» var oppnådd for Manchester United. Mange vil si at det bare skulle mangle med de ressursene, men spoler vi tilbake til julen 2018, settes 3. plassen i Premier League i et annet perspektiv.

José Mourinho hadde siden sommeren 2018 klagd over den syltynne troppen han disponerte og alt han ikke fikk av forsterkninger. I tillegg kom det en gjeng med fotballtrøtte fotballstjerner tilbake fra VM-sluttspillet i Russland.

Les: Stortalentet blir i Glimt – det vil jeg være med på

Dermed ble det en blytung høst for Mourinho, spillere, supportere – og leder Ed Woodward. Kavingen siden Sir Alex left the building fortsatte.

Mye er sagt om Ed Woodward, og Mourinho kan sikkert ha rett i at forholdene ble umulige for ham som manager, men når det til slutt går mot en uungåelig exit for The Special One, hvem henter Woodward inn for å redde stumpene?

En Molde -og tidligere Clausengen G19 trener.

Dette var det første vågestykket.

Når vikaren gjorde jobben sin og fikk sprøytet inn litt optimisme i spillere, klubb og supportere, kom det virkelig store vågestykket fra Woodward og gjengen. Det meste har gått til fotballhelvete siden 2013 for en av verdens beste klubber. En manager-bommert til og Woodward hadde kjørt United inn på et sportslig sidespor.

Så hva velger Woodward og United?

På tide å gi «gutten» ansvaret for oppbyggingen av United-troppen. Hvis du lurer på hvorfor dette kan betegnes som et gigantisk vågestykke, er det bare å søke tilbake til presseklippene. Bortsett fra norsk media som var helt fra seg av lykke, var det ikke så altfor mange som levnet Solskjær en sjanse.

Les på Popidol: Cristiano Ronaldo tjener 10 millioner hver gang han poster på Instagram

Og det gikk som det måtte gå: 2019/20-sesongen startet på samme vinglete måte som tidligere sesonger i post Ferguson-perioden. Kritikerne kunne med stor skadefryd rope ut sitt: HVA VAR DET JEG SA!

Men Ed Woodward sto ved sin nye manager. Kursen er staket ut, dette tar tid, vi tror på Solskjær.

Solskjær beholdt jobben og fikk muligheten til å kjøpe seg ny kalender – og Bruno Fernandes. Resten er nå historie.

Frank Lampard ydmyket United i FA-Cupen, men måtte se Solskjær passere seg i Premier League. Med Champions League-kvalifiseringen til neste sesong betyr dette så utrolig mye mer penger enn ved å surre rundt i Europaligaen. I tillegg stilner det sulten hos CL-hungrige United-spillere, som slipper å forlate Old Trafford for å være med på moroa. Potensielle forsterkninger slipper også å lure på hvorfor de skal velge United som ny arbeidsgiver – her får jeg full pakke.

Alt dette går tilbake til avgjørelsen Ed Woodward frontet og sto ved fra de kaotiske desemberdagene i 2018. For oss gjør dette Uniteds styreleder til geniet i denne historien. Ole Gunnar Solskjær har tross alt «bare» gjort jobben han visste han kunne gjøre.

Les: Italiensk media er overbevist Lionel Messi kommer