Henderson. (foto: united, twitter)

Selv om 25-åringen ikke har overtatt førstekeeperposisjonen – ennå – er det liten tvil om at det er store forventninger til keeperen både hos Manchester United og hos De Tre Løvene. Da blir det litt kult å høre Henderson snakke om hva som la det første grunnlaget for suksessen.

Det handler om Stockport County FC. Dean Henderson ble sendt på utleie til National League North-klubben i 2015 som sylfersk og ung United-keeper. Der var det ingen som ble imponert av kontrakten hans med Manchester United. For trener Jim Gannon handlet det kun om det som ble levert ute på de gressmatta.

Les: Endelig: Barcelona sier stopp

Vi lar Henderson fortelle.

-Jeg kan huske jeg dro til Stockport som ung gutt. For å være ærlig så elsket jeg det. Det var tøft, virkelig tøft for en ung gutt. Å gå inn i denne divisjonen var en øyeåpner for meg. Jeg er takknemlig for den muligheten jeg fikk av manageren Jim Gannon, som beholdt meg, for jeg spilte ikke bra, begynner Henderson til klubbens hjemmeside.

Les på Tysk Fotball: Bild: Dortmund står igjen med 3 potensielle Haaland-erstattere

-Jeg ble virkelig skjelt ut på utspill hvis jeg ikke sparket ballen sytti meter opp til angripsspillerens hode. Hvis jeg ikke gjorde det, så skrek manageren til meg fra sidelingen, fortsetter Henderson.

Henderson forteller om flere episoder som herdet ham i Stockport-perioden, og er ikke i tvil om at dette var en reality check som sendte ham på rett spor.

-Det er derfor jeg sitter her i dag. Hvis jeg ikke hadde vært på utlån til Stockport, hadde jeg sikkert spilt i League One i dag, avslutter Henderson.

Les: Det gikk heldigvis bra med Mick Schumacher

Vi takker også Stockport. Dean Henderson skal glede United-supporterne i lang tid fremover.