Nicklas Bendtner

Rosenborg bekrefter gjennom Twitter at Nicklas Bendtner (31) nå forlater klubben til fordel for Nordens største klubb FC København. – Ståle Solbakken som kan bli landslagssjef for Norge i det øyeblikket han har lyst, har et akutt problem i sin angrepsrekke. Problemet tenker han å løse med Roseborg sin ut-fryste danske. 

Pinlig hvis «Lorden» nå starter å bøtte inn mål for Nordens beste klubb

Det rare er at mange, spesielt høyt oppe i systemet til Rosenborg har vært direkte sinte og moralsk indignerte på sin danske superstjerne.  De håpet nå ved at han stille ville forlate klubben samtidig som det går bra for Rosenborg, kunne få bevist at deres avgjørelse om å fryse ut Nicklas Bendtner var knyttet til fotball-faglige forhold. Dessverre for Rosenborg går han nå til Nordens største klubb, den eneste klubben som har en reell sjanse for spill i Champions League i årene som kommer.

Les: Ryan Kent gjenforent med Steven Gerrard

Rosenborg er ikke akkurat utfyllende i sin melding om overgangen, så vi vet ikke hva FC København har måtte betale, men det kan umulig ha vært spesielt mye, tross alt var det på den siste overgangsdagen og trønderne hadde ikke tenkt å la han spille.

Les på Popidol: Comeback i «Saturday Night Live» etter 35 år

Da jeg var 16 år og flyttet hjemmefra, var det mye jeg ikke visste noe om. Men jeg visste i hvert fall at jeg gjerne ville vende tilbake til København og FCK en vakker dag. 15 år senere kan jeg ærlig si at det føles enda større enn jeg hadde drømt om. Det var ikke min vilje, at jeg lå stille over sommeren. Men pausen har i det minste gjort meg klokere på hvor jeg står i min karriere. Jeg er overhodet ikke lei av fotball. Jeg er sulten og motivert som aldri før, sier Bendtner i et innlegg publisert på Instagram.

Les NB Svensk: Topp 5 bästa casino och sportsbetting apparna 2019

FC København har en spisskrise etter at Dame N’Doye fikk en skade og nå mister høstsesongen fordi han må operere. N’Doye var i kjempeform før skaden og hadde scoret fire mål på seks kamper.

Nicklas Bendtner havnet tidligere denne sesongen i sibirkulden under Rosenborg-trener Eirik Horneland.

Hans siste kamp i RBK-trøye var i 0–3-tapet for Molde i slutten av april.

– FC København har hentet Nicklas Bendtner fra norske Rosenborg BK og skrevet kontrakt med ham gjeldende for resten av året, skriver FCK i en kort pressemelding.

Ståle Solbakkens menn ble nylig trukket i Europa League-gruppe med Dinamo Kiev, Malmö og sveitsiske Lugano. – Nicklas Bendtner alle muligheter til å vise seg frem igjen, vi tipper han vil gjøre alt for at det blir en målrik høst.

Bendtner har tidligere spilt for klubbene Tårnby, KB, Arsenal, Birmingham City (lån), Sunderland AFC (lån), Juventus FC (lån), VfL Wolfsburg, Nottingham Forest