Ryan Kent gjenforent med Steven Gerrard

121
(c) Bilde: Liverpool FC: Ryan Kent

Liverpool legende Steven Gerrard var som et skritt på veien til en dag å bli manager for klubben leder for Akademiet og også stortalentet Ryan Kent. Som manager for den skotske klubben Rangers var det naturlig å hente Kent på utlån sist sesong og da med et ønske om en permanent overgang. 

Det er ikke lett å være knallgod og forsøke å spille seg inn på det som for øyeblikket er verdens beste lag, skal det bli skikkelig med kamper var klubbbytte eneste mulighet

Rangers’ kjøp av Ryan Kent er nå gjennomført. – Skottene betaler 6,5 millioner pund for overgangen, og med klausuler kan summen stige til 7,5 millioner pund. – Liverpool FC får også 20 prosent av et eventuelt videresalg.

Utlånet til Rangers var meget vellykket for 22 åringen hvis han blant annet ble kåret til årets unge spiller i Skottland. – Det så i sommer lenge ut til at det ikke ville bli en retur som «alle» håpet på.  – Ifølge journalistene James Pearce og Paul Joyce avslo Liverpool også bud fra Leeds på 4,5 millioner pund og fra den russiske klubben Krasnodar på 5 millioner pund i forrige måned.

Rangers har hatt Kent på høyt ønskelisten sin hele sommeren, men ettersom verken han eller de røde ønsket en ny låneavtale, sto en potensiell overgang lenge på stedet hvil fordi Liverpools opprinnelige priskrav var for høyt.

Sent i går godtok Liverpool en lavere pris, men da med en andel av et fremtidig salg som bakt inn i avtalen.

Etter å ha gått gradene på Liverpool-akademiet ble utlån veien til førstelagsfotball for den offensive kantspilleren. Først hadde han opphold i Coventry City og Barnsley, så ble en tur til tysk fotball og Freiburg terminert tidligere enn planlagt etter lite spilletid.

Tilbake i England i januar i fjor ble han lånt ut til Bristol City, og hele fjorårssesongen ble tilbrakt i Rangers-trøye på Ibrox.

Foruten en rekke opptredener i treningskamper de siste somrene fikk Kent én tellende A-lagskamp for Liverpool – mot Exeter City i FA-cupen i januar 2016.