De første skrittene på Old Trafford. (foto: varane, twitter)

Du vet hva du har, men aldri hva du får. I ti overganger har klubber måtte jekke ned forventningene til forsterkningen betraktelig, i noen tilfeller har det vært snakk om en skikkelig flopp. Chelsea og Manchester United er de to klubbene som har fått svi for «varpet» de bladde opp hundrevis av millioner pund for.

Det er ESPN som har analysert overgangsmarkedet i Premier League for 2021/22-sesongen og kommet frem til de 10 mist vellykkede overgangene.

  1. Romelu Lukaku (Chelsea, 97,5 millioner pund). Trenger egentlig ingen introduksjon. Fra en av europas vasseste målmaskiner hos Inter Milan til det som har blitt backup-posisjon for Kai Havertz. Skader og et Chelsea-spill som overhode ikke passer belgieren får også ta en stor del av skylda.
  2. Jadon Sancho (Manchester United, 73 millioner pund). Trenge heller ingen introduksjon. Manchester United jobbet i noen år for å lirke Sancho ut av grepet til Dortmund, der han produserte 50 scoringer og 64 assists på 137 kamper som tenåring og ung mann. Da de endelig lyktes forrige sommer, har Sancho brukt sesongen til å… Ja, hva har han egentlig gjort?
  3. Jack Grealish (Manchester City, 100 millioner pund). Pep Guardiola har siden overgangen forrige sesongen beroliget City-supporterne at Grealish trenger tid og at han ikke ble hentet inn for å stå for scoringene. For rundt milliarden burde man likevel forvente mer.
  4. Dele Alli (Everton, «gratis», men kan gå opp til potensielt 40 millioner basert på antall kamper, osv. ). Det er få som skjønner fallet til en av de mest lovende engelske landslagsspillerne. Da han forlot Tottenham permanent i januar etter å ha spilt femten kamper fra start i løpet av halvannen sesong, var det til klubben som viste seg å bli en nedrykkskandidat. Her har det med tre kamper igjen av sesongen og dypt involvert i nedrykksstriden blitt 9 kamper på banen for Alli – uten scoring.
  5. Raphael Varane (Manchester United, 43 millioner pund). United har virkelig gått på en smell denne sesongen, der de to planlagte toppsigneringene i Sancho og Varane (Ronaldo kom som kjent plutselig inn fra venstre) ikke har levert som forventet. Den franske verdensmesteren blir vurdert som en av verdens beste, men har fortsatt til gode å vise taktene fra Real Madrid i Premier League. Med Harry Maguire samtidig ute og kjøre, har dette gitt United trøbbel som de aldri så komme da de sikret signeringen til Varane.

Les: Chelsea risikerer å legge ned driften av hele klubben

De neste på topp 10-lista til ESPN er: 6. Nikola Vlasic (West Ham, 26,8 millioner pund), 7. Alex Kral (West Ham, leie), 8. Jannik Vestergaard (Leicester, 15 millioner pund), 9. Bryan Gil (Tottenham, 22,5 millioner pund), 10. Billy Gilmour (Norwich, leie).

Situasjonen kan selvfølgelig endre seg for alle ti spillere, men når klubben har hentet spillerne inn som forsterkninger – og i de fleste tilfellene betalt styggmye for tjenestene – da gjør det vondt for manager, supportere og spillerne involvert når de leverer milevis unna forventningene.

Her har du de 10 beste signeringene 2021/22-sesongen

Les: Ikke i tvil om at han har sett tidenes beste midtstopper