Får til mye med adskillig mindre enn Pep. (foto: west ham)

David Moyes har oppholdt seg litt under radaren. Så kom lockdown i sommer og West Ham dukket opp i juni som et helt nytt lag. Nå har den tidligere United-manageren full momentum inn mot nyttår.

Moyes fikk utdelt de åtte første kampene i ligaen som på papiret uten tvil var tøffere enn noen andre: Liverpool, Man City, Tottenham, Leicester, Arsenal, Wolves, Newcastle og Fulham.

Les: Chelsea har satt av penger for Cristiano Ronaldo raid

Når du da står med 11 poeng, bare 7 fattige poeng bak Leicester på topp, har du truffet godt ut fra hoppkanten.

Så hva har skjedd som har sendt Moyes til like mange poeng på de siste 17 kampene som de første 29 forrige sesong?

-Jeg mener vi forbedret oss enormt etter lockdown. Jeg vil nesten kalle det som en lang pre-season. Da spillerne kom tilbake, startet det med en og to spillere, men det gav meg sjansen til å være tettere på spillerne og muligheten til å bygge team spirit, som jeg mener vi trengte, begynner Moyes til Sky Sports.

Les på F7: Fotballstjernen Lukas Podolski redder ishockeyklubb med kebabpenger

I tillegg har Moyes sneket inn en 3-4-3 formasjon på slutten av forrige sesong som han med suksess har tatt med videre. Ifølge Sky Sports er det bare Aston Villa som har gjort færre line-up endringer denne sesongen. Dette systemet har gitt West Ham en god balanse på begge endene av banen.

Det skjer ting hos West Ham, og vi unner David Moyes å få den statusen som manager han fortjener. Og ja, til de som fortsatt gir skotten strykkarakter for overtagelsen av United-tømmene etter Sir Alex: Seks år med kaos etter exiten til Moyes, viser at det ikke bare sto og falt på manageren.

Les: Det beste som kunne skje Leeds – skjer mot Arsenal