Beckham vet hvor kameraene står.

Merkevaren Neymar har sikret seg at «hans histore» er fortalt gjennom Netflix. Nå jobbes det iherdig med å skape forventninger til resten av karrieren til brasilianeren.

Vi vet ikke om det er det store 30-tallet på bursdagskaken som har fått Neymar til planlegge den siste fasen av karrieren, men at det er tilfeldig at merkevaren Neymar nå flørter med den amerikanske og brasilianske markedet, det har vi ingen tro på.

Les: The Athletic: Tottenham holder igjen på Harry Kane-kontrakt

4 scoringer og 4 assists på 16 kamper denne sesongen forteller at Neymar ikke akkurat spiller hovedrollen på gressmatta. Ni Ligue 1-kamper misset på grunn av skade siden årsskiftet forteller også at 30-åringen fortsetter å fylle på «skade-CV’en». Få spillere får så mye juling som fotballartisten Neymar, få spillere liker det mindre enn Neymar å bli stanset med fysisk kraft.

Når Neymar i et intervju denne helgen med spanske Dario AS igjen lar temaet pense inn på siste del av karrieren, begynner vi å ane at planleggingen av nedtrappingen er i full gang.

-Jeg ser virkelig frem til å vende tilbake til Santos (spilte her til Barcelona-overgangen i 2013). Jeg savner å spille i hjembyen min, forteller Neymar.

Okay, en sesong eller mer i brasiliansk liga.

-Jeg vil også veldig gjerne spille i USA i minumum én sesong, kommer det fra Neymar.

Okay, en sesong eller mer i amerikansk liga.

Neymar er neppe en Zlatan som har motivasjon, fysikk og fandenivoldskhet til å holde det gående til godt passerte 35. For to år siden gikk Beckham ut og fortalte at han og Neymar hadde «spyttet i neven» og gitt hverandre en gentlemen’s agreement på at brasilianeren på et eller annet tidspunkt skal spille for Inter Miami (les: David Beckham skryter av Neymar-avtale).

Da virket det halvt som fleip, men etter å ha hørt Neymar konkret styre pila mot MLS, kommer realismen i dealen frem.

The tattoo boys

Les: Football-Insider: Gerrard og Villa har bestemt seg for signering av Liverpool-spiller

Enkel hoderegning forteller oss derfor at David Beckham kan begynne å planlegge Neymar-signeringen han har lovet. Den kan komme i løpet av noen få år.