Festen som aldri startet er over.

Ronald Koeman kom i 2020 inn i et skikkelig vepsebol der summingen ikke har avtatt. Å gi nederlenderen all skylda for at Barcelona er bare en skygge av sitt tidligere selv i Champions League blir for enkelt. Likevel, etter onsdagen ydmykelse mot Benfica trenger klubben en syndebukk.

Det var ikke klubbpresident Joan Laporta som hentet inn Ronaldo Koeman, så det er ingen prestisje i å beholde nederlenderen som manager. Likevel, for å fjerne Koeman må en langsiktig løsning for Barcelona være på plass. En vikarløsning for mer enn 2/3-deler av sesongen er ingen løsning.

Les: Barcelona har delt ut alle essene til Memphis Depay før neste forhandlingsrunde

Ifølge en haug med spanske medier holdt klubbpresidenten krisemøte natt til torsdag, noe som ifølge AS og Sport grantert ender med at Koeman får sparken. Nå handler det kun om timingen.

På lørdag venter Luis Suarez og Atletico Madrid på å utnytte Barcelonas svakheter, en La Liga-kamp der Koeman uansett må tilbringe på tribunen med karantene. Spørsmålet blir hvor raskt Barca kan hente inn det som ser ut til å bli enten Xavi Hernandez eller Roberto Martinez som erstatter.

Selv ikke den nederlandske løven lyktes mot Benfica. (foto: barcelona, twitter)

For Ronald Koeman er det som skjer bare en del av gamet, for Barcelona-supporterne er dette en fortsettelse på det som har vært år med lidelse.

Les: Peter Schmeichel satset hardt på å bli klubbeier