Mannen med essene. (foto: barcelona, twitter)

De store klubbene inkluderer gjerne en viktig opsjon i kontrakten med de beste spillerne sine. Opsjonen som gir klubben muligheten til å forplikte spilleren til én ekstra sesong etter kontraktsutløp. Dette skal gi klubben arbeidsro, kontroll og muligheten til økonomisk gevinst.

Da er det pussig at Barcelona i den pressede sitasjonen de befinner seg har «glemt» denne fordelen. Nå kjenner vi ikke til forhandlingene mellom free agent Memphis Depay og Barcelona i sommer, men ifølge Mundo Deportivo endte signeringen uten noen form for opsjon for klubben til å kreve ekstra sesong utover 2023.

Les: Peter Schmeichel satset hardt på å bli klubbeier

Så hva er problemet?

Depay har gitt seg selv en rekordstart på Camp Nou, og har fått Barca-supporterne til å felle noen færre tårer etter Messi-tapet. Tre scoringer på de første 6 La Liga-kampene og et helt tydelig potensiale til å fungere som den offensive sjefen hos Barcelona.

Vi gjentar: Så hva er problemet?

Mundo Deportivo legger frem scenariet som kan gi Barcelona trøbbel.

Uten mulighet for opsjon på ekstra sesong, betyr det at Depay kan forhandle med klubber utenfor Spania fra januar 2023. Dette tvinger i praksis Barca til å ta avgjørelsen om forlengelse med Depays allerede sommeren 2022. Reforhandling av kontrakt med en spiller etter ett år er sjelden optimalt.

Les på Tysk fotball: Megatalent Florian Wirtz har lagt planen for de neste to årene

Føler seg hjemme. (foto: barcelona, twitter)

Viser det seg at Depay lykkes denne sesongen (som alle Barca-supporterne håper og tror), sitter nederlenderen med nok av ess til å styre forhandlingene neste sommer.

Ikke noe problem – under forutsetning at begge parter beholder bakkekontakten ved forhandlingsbordet. Nå skal det først renne inn scoringer fra nederlenderen.

Les: En av verdens tøffeste midtstoppere ga fra seg 3 billetter til Premier League