King. (foto: watford, twitter)

Steve Cooper hadde forrige uke gjort sitt som Nottingham Forest-manager, inn kom den tidligere alfahannen hos Wolves, Nuno Santo. For Newcastle blir den tradisjonelle Boxing Day-kampen vond å fordøye. 1-3 tap for en av sesongens bunnkandidater og enda vondere å fordøye: Senket av en tidligere Newcastle-spiller.

Chris Wood ble hentet til Newcastle i januar 2022. Året etter skjønte spissen plassen i startelleveren var utilgjengelig og dro på utleie til Nottingham Forest. Her ble det permanent overgang i sommer. 2. juledag skulle Woods exit «bite tilbake».

LES: Spilleren som har vært kasteball mellom Barcelona og Manchester City dumpes nå for godt

En strålende utvilt Forest-gjeng ledet av nykommer Santo troppet opp på St. James’ Park. Chris Wood straffet sin tidligere klubb med hattrick i 1-3 seieren. Tre baklengs, alle fra spilleren som for ikke så altfor lenge siden ble hentet inn til Newcastle av Eddie Howe.

Dermed gikk Wood inn i Premier League-historien sammen med Joshua King. King dro til med hattrick for Watford mot gamleklubben Everton i 2021, før det hadde bare Andy Cole (for United mot Newcastle i 1999) og Marcus Bent (for Wigan mot Blackburn i 2007) gjort det samme.

ENGELSKE KLUBBER: To United-spillere står i veien for Premier League-suksess for Højlund

Fire spillere i Premier League-historien med hattrick mot tidligere klubber. For Newcastles tittelambisjoner var gjensynet med Chris Wood ødeleggende.