Har gitt beskjed - sies det. (foto: barcelona)

Vi må forte oss å si at det ikke var ved sommerens Messi-runde Chelsea var på offensiven. Dette går tilbake til José Mourinhos dager, men ikke mindre interessert. Hadde det ikke vært for Messi senior, ville fotballverdenen har sett helt anderledes ut.

For så stor påvirkning har Messi på en klubb og en liga. Uten Messi hadde La Liga mistet mye av tiltrekningskraften ute i verden, mens Chelsea kunne ha skapt en vedvarende ny æra i Premier League. Da ville verdens tøffeste liga også hatt en Ballon d´Or-vinner å skryte av.

Les: Italiensk media: Mourinho kan hente sin favorittspiller hos Inter Milan

Det er den alltid aktive transferjournalisten Gianluca Di Marzio som har skrevet bok om alt som skjedde og ikke skjedde bak kulissene de siste årene.

Beleilig lekket til spanske AS, hevdes det i boka at Lionel Messi hadde inngått muntlig avtale med Chelsea om overgang i 2014. Når vi putter på at det var den nettopp avgåtte manageren hos erkerivalen Real Madrid som hadde overtalt Messi, da nærmer det seg tidenes mest spektakulære overgang.

Les på Engelske klubber: Det skulle ha vært George Best, Ryan Giggs – og Gareth Bale

Jose Mourinho og Chelsea hadde en muntlig avtale med argentineren om at London-klubben skulle løse ut utkjøpsklausulen på 250 milliarder euro. Alt var klart for den på alle måter spektakulære overgangen, men ble stanset helt på oppløpssiden.

Ifølge Di Marzio var det Jorge Messi, pappa og agent, som frarådet sønnen å forlate Barcelona.

All verdens Barcelona-supportere takker senior, mens Premier League-entusiastene lurer på hvordan styrkeforholdet på balløya hadde sett ut i dag.

Neste sommer kan det skje, syv år etter at Messi hadde bestemt seg for Premier League. Hvis han får lov av pappa.

Les: Hans-Joachim Watzke: «United undervurderte oss»