On a mission from Roman.

Chelsea er kjent for å hamstre potensielle stjernespillere, teste dem ut på utlån – og gjøre det som passer klubben best. Etter forrige sommers ville handletur er tiden inne for å kutte strengen til 6 spillere. Men ikke for å sette pengene på kontoen.

Salgene er for å fylle krigskassa når det virkelige overgangsslaget kommer: Erling Haaland.

Utkjøpsklausulen til Dormtund-spilleren aktiveres først neste år, men etter Raiolas/Alfies turné rundt til de største klubbene i verden, bygges det opp til en budkamp allerede i sommer. Chelsea akter å være klare hvis/når dette skjer.

Les: Football Insider: Planen klar for å trykke på utkjøpsklausulen til Jack Grealish

Ifølge Football-London har Roman Abramovich gjort det til sitt personlige mission å signere 20-åringen, noe som har satt igang en prosess hos direktør Marina Granovskaia på Stamford Bridge.

Football-London hevder Chelsea har blinket ut salg av 6 spillere på utlån, som tilsammen skal bringe en solid neve med euro til krigskassa. Ikke nok for en Haaland (høres fortsatt helt sykt ut), men et solid bidrag.

Ross Barkley – som ifølge Teamtalk har West Ham intressert i å beholde midtbanespilleren på permanent basis. Når 27-åringen i tillegg tapper Chelsea for rundt millionen i ukelønn, er Barkley-exit fristende.

Tiemoue Bakayoko – har ikke spilt for Blues siden FA Cupfinaleseieren over United i 2018. Har blitt sendt rundt som fotballnomade til AC Milan, Monaco og nå senest Napoli.

Victor Moses – på utleie til Spartak Moskva.

Danny Drinkwater – på utleie til Kasimpasa i Tyrkia for å redde karrieren (har ikke levd opp til etternavnet)

Michy Batshuayi – på utleie hos Crystal Palace (scoret nylig mot Everton og snøt Ancelotti for tre fotball-livsviktige poeng)

Ike Ugbo – spissen som vært hos Chelsea siden han lærte å knyte skolissene. På utleie til Cercle Brugge, men Fulham har meldt interesse etter 22-åringens 16 scoringer på 33 kamper.

Les på Popidol: Holly Madison: Om livet i Playboy Mansion og sex med Hugh Hefner

Er det Christian Pulisic som blir den neste til å kjenne på kose-kvelertaket til Haaland? (foto: dortmund, twitter)

Chelsea mener visst alvor om Haaland – og er villig til å betale for det.

Les: Marca: Ødegaards fremtid hos Real Madrid er avgjort