Roberto de Zerbi er håndplukket av Barcelona-presidenten. (foto: Brighton, x)

Som spiller var det få utenfor Italia som hadde hørt om Roberto de Zerbi. Sett bort fra et opphold hos Napoli, var den offensive midtbanespilleren på runde rundt til mindre italienske klubber. Trenerkarrieren startet i 2013, også her for italienske småklubber. Så fulgte Sjakhtar Donetsk, før Brighton inviterte italieneren til Premier League. Her har karrieren tatt helt av.

44-åringen har det siste året vært linket til Real Madrid, men Carlo Ancelotti blir med videre. De Zerbi har vært linket til Manchester United, men Erik ten Hag sitter fortsett i managerstolen. Brighton-manageren er linket til Liverpool, men her ser det ut som Xabi Alonso har rykket opp som toppkandidat. I Barcelona er situasjonen en annen.

LES: Lionel Messi og Jordi Alba bremser Barcelona

Ifølge spanske AS har klubbpresident Joan Laporta og sportsdirektør Deco blitt enige om hvem som skal lede Barcelona gjennom den økonomiske stormen neste sesong: Brightons suksesstrener Roberto de Zerbi.

Ifølge spanske Mundo Deportivo har Brighton bestemt seg for å gjøre alt for å stanse La Liga-giganten fra å raide klubben for suksesstreneren. Det er riktignok en utkjøsklausul på rundt 100 millioner euro som Barcelona ikke har råd til å møte, men Brighton er i en posisjon til å gi De Zerbi de perfekte arbeidsforholdene – uten å skifte beite.

Det spanske mediet hever Brighton jobber for å forlenge kontrakten med De Zerbi utover 2026. For tiden er treneren fullt opptatt med å fullføre det som ser ut til å bli nok en sterk sesong, seks poeng bak Manchester United på 6. plass i Premier League.

ENGELSKE KLUBBER: Manchester United-legenden river opp sine forgylte røtter

Brighton-ledelsen vet likevel Barcelona kommer som en rasende horde etter sesongslutt, hvis de først har bestemt seg for å signere De Zerbi.

Alt du trenger å vite: Brighton – Everton