Tilbake i scoringsform

Sportsmail rapporterer at 21-åringen er tilbudt en hemningsløs økonomisk pakke verdt 5,5 millioner euro i uken, noe som vil gjøre han til Premier Leagues best betalte spiller.

Manchester City forventes nå å aktivere Haalands frigjøringsklausul på 63 millioner pund, og en avtale kan være på plass allerede neste uke.

Les: En gedigen pengemaskin på vei inn i i Serie A – skal kapre Champions League tronen

En rekke europeiske tungvektere har vært på jakt etter Haaland de siste månedene, inkludert Real Madrid, Barcelona og Paris Saint-Germain.

Det var håp i Borussia Dortmund at Haaland, til tross for utkjøpsklausulen i hans kontrakt ville bli et år til, men slik ser det ikke ut til å gå. – På lørdag var han i gang å score igjen. Da ble det 2 mål i overkjøringen 6 – 1 mot Wolfsburg.

Haaland kom til Dortmund fra RB Salzburg i januar 2020 og har scoret 82 mål på bare 85 kamper for klubben.

Nå går han i sin fars fotpor, Alfie, tilbrakte tre år i City mellom 2000 og 2003,

City har spilt uten en tradisjonell spiss denne sesongen etter klubblegenden Sergio Agueros avgang i fjor sommer.

Manager Pep Guardiola var opptatt av å signere Harry Kane, men Tottenham Hotspurs styreleder Daniel Levy ville ikke rokke ved verdsettelsen hans av Englands kaptein.

Phil Foden og Gabriel Jesus er blant spillerne som har fylt tomrommet denne sesongen.

Guardiola ble spurt om et bud på Haaland forrige måned, men hadde da lite å si:

«Siden jeg er her, sier folk hver måned eller annen måned at vi kommer til å signere 50 spillere,» sa Guardiola til journalister fra Eurosport.

«Akkurat nå, hør, det er umulig at jeg kommer til å snakke om en fyr som ikke er her. Han er en Dortmund-spiller og vi har et utrolig løp foran oss.

«På slutten av sesongen er det overgangsvinduet og mange ting kommer til å skje.»