Ut for å ta imot hyllesten. (foto: dortmund, twitter)

Erling Haaland er fortsatt bare 21 år, har fortsatt bare spilt litt over én sesong på høyeste nivå hos Dortmund. Fotballverden er, takket være viruset, fortsatt inne i et økonomisk kaos uten sidestykke. Ifølge tyske Bild hindrer ikke dette agent Mino Raiola å kreve fantasisummer for klienten sin.

Det svirrer konstant rykter om Golden Boy Haaland. 5 scoringer og 3 assists på fire kamper så langt i sesongen tyder heller ikke på at det kommer til å bli spesielt stille rundt Dortmund-spilleren.

Les: Kylian Mbappé åpner døra for Cristiano Ronaldo

Dette passer Mino Raiola utmerket. Jobben hans er tydeligvis å sette de største klubben opp mot hverandre. Da han og pappa Haaland hadde den famøse turneen sin rundt til gigantklubbene tidligere i år, gikk Real Madrid-presidenten i mai ut og sa at det var totalt uaktuelt til summene som ble presentert.

Da fyrte Raiola av en kommentar som sier mye om agenten.

-Jeg vet ikke, for jeg har ikke studert økonomi. Jeg tror de har råd. Jeg tror de alle har råd. Jeg vil heller spørre: Har Real Madrid råd til ikke å kjøpe ham. Og Barca det samme?, sa Raiola i et intervju med spanske AS.

Les på Engelske klubber: Southampton kjøper Evertons yngste debutant

Mino Raiola

Ifølge tyske Bild troppet Raiola opp hos Chelsea med samme holdning, og kom i forhandlingene med kravet om en lønnspakke på rundt 50 millioner euro – i året. Pluss et agenthonorar på 40 millioner euro, selvfølgelig.

Selv for Chelsea ble dette uspiselig, og lever sikkert godt med å ha sikret seg Romelu Lukaku – spilleren som gjennom sesonger har bevist at han leverer i Premier League – og er i sitt livs form.

Stemmer Bilds påstand om lønnskravet fra Chelsea-forhandlingene, er vi på vegne av Haaland takknemlig for at Raiola mislyktes. Vi har sett altfor mange angrepsstjerner forhandle seg til fantasisummer, som senere kommer i retur som ei slegge.

Uteblir scoringene, er veien kort til at illsinte supporterne ser seg blinde på monsterlønna og hva klubben ikke får igjen for pengene.

Les: Tottenham har truffet surfebølgen: Vinner kamper på banen – og på overgangsmarkedet