Bernie Eccleston viser frem en av sine fingre

Formel 1 legende Bernie Eccleston har sett gammel og eksentrisk ut de siste femti årene. – Nå kommer Mr Formel 1 med oppsiktsvekkende uttalelser som på en måte kan tolkes som en hyllest til det tyske bilmerket.

Bernie Eccleston har avslørt at han mener at Mercedes slutte i Formel 1 eller i det miste selge arbeidsteamet, på slutten av denne sesongen, ettersom de har «ingenting» igjen å bevise.

Les: Willian «drømmer om» Liverpool

Selv om Mercedes gjentatte ganger har benektet det, fortsetter ryktene å sirkulere om at selskapet vurderer å slutte med Formel 1 i nær fremtid.

Siden kjøpet Brawn GP-teamet i 2010, har Mercedes vært nesten enerådende på banen, de er på en seks år lang seiersrekke i begge mesterskapene siden 2014.

Det siste rivaliserende selskapet som slo Mercedes til et mesterskap var Red Bull under Sebastian Vettel. Siden den gang har det vært fullstendig dominans av de tyske titanene.

Eccleston mener at Mercedes ‘tid med Formula One snart bør ta slutt, og at de bør slutte mens de er på topp.

I samtale med F1-Insider, forklarte Eccleston: «Jeg har møtt Mercedes-sjefen Ola Kallenius da han fortsatt hadde ansvaret for Mercedes ‘F1-motorfabrikk i Brixworth.

Les: Tidligere United-keeper er ikke i tvil om Dean Henderson vs. David de Gea

«Så han vet hva det handler om. For øyeblikket har han imidlertid andre problemer enn Formel 1-prosjektet.


«Men det jeg er dypt imponert over er hvordan han leder selskapet gjennom utslippsskandalen og koronakrisen inn i fremtiden.

Hvis jeg var ham, ville jeg solgt laget mitt i slutten av 2020

«Hva har Mercedes å bevise etter seks titler på rad? Ingenting.

«Hver verdensmester etter dette måtte leve med den mangelen bare for å ha vunnet tittelen på grunn av Mercedes-utgangen.»

Som vanlig de siste årene leder Mercedes inn i 2020-sesongen som favorittene til å ta både konstruktør- og sjåførtitlene etter en sterk oppvisning i pre-sesongen.