To ulike verdener med og uten CL-billett. (foto: arsenal, twitter)

Da Mikel Arteta gikk ut av skyggen til Mester Pep Guardiola og tok på seg ansvaret for skakkjørte Arsenal i 2019, ble overgangen brutal for for den tidligere Arsenal-spilleren. Likevel, London-klubben hadde bestemt seg for at de hadde troen på Arteta, backet ham opp og fikk betalt for tålmodigheten.

Nå handler det ikke lenger om nedre del av tabellen, men der kampen om billettene til Europa deles ut. På fredag kom bekreftelsen på at dette bare er begynnelsen.

Les: Giorgio Chiellini ser seg om etter noe nytt etter nesten 18 år i Juventus

Arsenal har bygd opp en ekstremt spennende stamme med unge spillere som, der Arteta ser ut til å ha valgt ut Martin Ødegaard til å lede. Et langsiktig prosjekt tar nå virkelig form. Nå skal det ikke kaves mot 2023 som planlagt. Arsenal forlenger med Arteta, nå siktes det inn med langsiktig jobbing mot 2025.

Manchester City har gjort det med Guardiola, Liverpool med Klopp. Nå er det Arsenal sin tur til å slutte vinglingen. For oss er dette trekket som gir klubb, spillere – og manager arbeidsro til å bygge fundamentet for de neste ti årene. Arsenal sikrer nå arbeidsbetingelsene for å kjempe om Premier League-titlen igjen. Ikke nødvendigvis neste år, heller ikke neste, men om ikke lenge sitter den.

Det starter med å velge riktig manager og støtte ham gjennom de midlertidige stormene. Vi gratulerer!

Les: Rodrygo skulle signere med Liverpool