Bedre enn Ronaldo: Nå er han kjøpt for 265 millioner

Rafael Leao

I Sporting mener de at den portugisiske U21-landslagspissen Rafael Leao er bedre enn Cristiano Ronaldo som ung.  – AC Milan presenterte i dag stolt sin nye spiss, som ankom fra Lille på en femårskontrakt.

Dette bekreftes den italienske klubben på sin offisielle hjemmeside.

Les: Bekreftet: Arsenal har slått overgangsrekorden

Angriperens pris skal angivelig være rundt 265 millioner kroner med mulighet for opptil 50 millioner kroner i tillegg. I forbindelse med handelen har vi tidligere hørt at skulle Tiago Djalo gå den andre veien, men det er ikke nevnt i kunngjøringen.

I den siste sesongen slo den 20 år gamle spissen virkelig i gjennom i den øverste franske serien, og scoret åtte mål, noe som bidro til å sende Lille inn til andreplass i Ligue 1, og det lokket Milan-klubben til å kjøpe ham.

Han går nå inn i troppen, som nettopp har sagt farvel til klubbikonet Patrick Cutrone, som er blitt nå er Wolverhampton Wanderers spiller. -Rafael Leao er AC Milanas tredje kjøp i sommer etter Rade Krunic og Theo Hernandez. I tillegg er også den 17 år gamle danske keeperen Andreas Jungdal hentet.

Les: Gjett hvor mange bud det har kommet inn på Coutinho

AC  Milan jobber også med å sikre seg den brasilianske forsvareren Leo Duarte fra Flamengo.

I februar var tidligere Sporting U-lags trener Tiago Fernandes meget positiv for å si det forsiktig i en samtale med den franske avisen L’Equipe

«Jeg presset treneren vår Jorge Jesus til å ta ham med på førstelaget i Sporting. Sa jeg til ham. «Ja, Gelson Martins har talent, men Rafael er den beste spilleren i historien fra Sportings akademi».

«Hos oss var han bedre enn det Cristiano Ronaldo var. Når han bestemmer seg for å være avgjørende, er han det. Han må bare klikke, og det gjør han»

«Det er spillere som ikke jobber hele tiden, men med ham sier du til seg selv. Hvilket potensial, hvilken kraft. Det store problemet er at han er selvtilfreds. Jeg prøvde å riste ham litt fordi jeg var en av de eldste», forklarte U-treneren på Sporting.

Rafael Leão har selv også vært klar over hvem han følger i rekkefølgen av Sporting-talenter.

«Den beste i verden er Cristiano Ronaldo, som har gjort en vellykket karriere gjennom hardt arbeid, og som meg selv kom gjennom Sportings akademi. Han er et godt eksempel å følge.

«Jeg vet at jeg har mye å lære, og at holdningen og engasjementet mitt er grunnleggende for å oppnå drømmene mine. Jeg er fremdeles ung og har ingen hastverk, sa Leão.

Sammenligningen til lille president Gerard Lopez ble litt vanskeligere å svelge for supertalentet.

«Han er den portugisiske Mbappé», sa Lille-presidenten i januar.

«Mbappé er Mbappé. Han er en utrolig spiller. Han er 20 år gammel og har allerede vært en suksess. Jeg er Rafael Leao og jeg må jobbe hardt for å bevise meg selv. Og akkurat nå er jeg i Lille for å gjøre det og utvikle meg»