Med 33-åringen i hus kan Xavi puste lettet ut. (foto: barcelona, twitter)

Dette er sommeren der Erling Haaland og Kylian Mbappé trolig beveger på seg samtidig. Paulo Dybala har bekreftet at han forlater Juventus i sommer, i Manchester er det stor usikkerhet til om Ronaldo blir å finne på Old Trafford når det sparkes i gang for neste sesong. Når du plusser på overgangsryktene rundt Bundesligas toppscorer, da blir dette et overgangsvindu som overgår det meste.

Haaland går til City, Mbappé trolig til Real Madrid, Dybala kan ende opp hos en av Serie A-rivalene til Juventus, mens Ronaldo er umulig å forutsi bevegelsene til. Og Bundesligas målkonge Robert Lewandowski?

Les: Arsenal-fans elsket Martin Ødegaard tunnel på Raphael Varane

Det tok av for noen uker siden da to polske medier hevdet deres Lewandowski hadde blitt enig med Barcelona om en spektakulær overgang til Camp Nou. Tyske journalister slang seg på telefonen for å sjekke ut om at de hadde gått glipp av noe stort, men kom tilbake med beskjeden om at det i det minste ikke var avgjort.

Bayern München-ledelsen har blitt litt småforbanna tidligere når de har fått spørsmål om Lewandowski-exit, men forrige uke svarte Bayern-boss Oliver Kahn på spørsmål om deres målgarantist.

-Robert har fortsatt kontrakt med Bayern. Vi er i dialog med ham og ønsker at han blir her så lenge som mulig, begynte Kahn ifølge Sport1.

Før han innrømmet at dette ikke bare var grei skuring.

-Folk virker å tro at det er som Football Manager og at du bare kan klikke på en knapp for å få ham til å forlenge kontrakten. Robert har blitt verdens beste spiller i tiden sin hos oss, og har potensialet til å fortsette å score 30-40 mål per sesong. Selvfølgelig vil en sånn spiller også overveie andre muligheter, og det tar tid å få dem overbevist til å bli, sier Kahn.

Uttalelsen fikk ikke akkurat Barcelona-ryktet til å forsvinne. Vi digger Lewandowski i Bayern-drakt, men å oppleve spilleren med helt ville 342 scoringer på 372 Bayern-kamper i La Liga under Xavis ledelse, det hadde vært rått.

Der Oliver Kahn tok den diplomatiske tilnærmingen hvor det skulle tas hensyn til spillerens interesser, har sportssjef og styremedlem Hasan Salihamidzic ingen behov for å virke forståelsesfull for at «en sånn spiller også vil overveie andre muligheter».

Les på Tysk fotball: Jobbes for å hente Evan N’Dicka til Premier League

På mandag var det ikke tvil om hvor Bayern akter å ha Lewandowski også neste sesong.

-Jeg definitivt utelukker at Lewandowski forlater klubben i sommer, begynner Salhimadzic i et intervju med Sky.

Definitivt.

-Jeg pratet med Lewa. Vi har også samtaler med agenten. Han har kontrakt til 2023, vi har all verdens tid. Vi har den beste spissen i verden og vi er stolte av det. Vi har ikke forhandlet ennå, men det er det vi kommer til å gjøre, kommer det fra sportsdirektøren.

Forklaringen til at Bayern er villig til å risikere at Lewandowski går ut på free transfer i 2023 er selvfølgelig at 33-åringen også neste sesong kan være spilleren som gjør forskjellen i kampen om titlene.

Les: To City-stjerner ofres for å gjøre plass til Haaland

For Barcelona blir det å smøre seg med tålmodighet. Oppsiden kan være at «verdens beste spiss» spaserer inn porten på Camp Nou som free agent i 2023. Etter å ha sett Barcelona gi fra seire i Europaligaen og La Liga de siste ukene, er det ikke tvil om at det trengs en spiller på topp som alltid leverer.