Festen som aldri startet er over.

Det oser ikke akkurat begeistring av kontraktsforslaget som Barcelona har presentert for sin manager Ronald Koeman. – Vi forlenger hvis han vinner La Liga, spiller Cruyff-inspirert fotball og gir unge som Riqui Puig sjansen.

Da den tidligere Barcelona helten, landslagssjefen for Nederland og Everton manager ble ansatt i fjor sommer var det etter de hadde fått et tydelig nei fra noen enda større klubb helter, Pep Guardiola og Xavi Hernández.

Les: Ny terminerte Serge Aurier fikk telefonen han ventet på

Om et år utløper Ronald Koemans kontrakt som manager for FC Barcelona. – Til tross for at han tidligere har uttrykt tvil om den nederlandske treneren, er president Joan Laporta klar med en ny kontrakt for Koeman.

Den kontrakten er imidlertid langt fra ubetinget.

Ifølge Marca, Mundo Deportivo og Goal inneholder avtalen tre parametere som Barca -manageren forventes å møte i sesongen som kommer.

Først og fremst bør det ligge en La Liga -tittel på bordet, da Copa del Rey ikke anses å være nok, mens Champions League anses å være urealistisk. Deretter må spillestilen påvirkes i retning av den ‘klassiske’ Barca -stilen, som ble grunnlagt under Johan Cruyff i hans tid.

Les: Chelsea-spiller Hakim Ziyech holdes utenfor landslaget

Her var seieren mot Real Sociedad i første runde i La Liga et godt skritt i den retningen, mens 1-1 mot Athletic Club og 2-1-seieren mot Getafe gikk i motsatt retning.

Barcelona ønsker å fiske frem Cruyff DNA. «Hollenderen tok over Barcelonas trenertøyler i 1988, og i sin åtte år lange periode overvåket han en epoke med suksess uten sidestykke da de vant fire strake La Liga-titler på begynnelsen av 90-tallet og Champions League 1992

Til slutt ønsker klubben å se sine egne talenter lykkes, og derfor bør spilletid for spillere som Riqui Puig være en prioritet.

Dette er absolutt ikke enkle krav, men ifølge Mundo Deportivo er det et uttrykk for at Laporta faktisk har fått et godt inntrykk av Koemans personlighet, som er direkte og ærlig.