(foto: barcelona, twitter)

Ishockey legenden Wayne Gretzy bygde opp en vanvittig suksesshistorie på isen med drakt nr. 99. Dette kvalifiserte til at nummeret blir styrt unna av en hel hockeyverden. Nå har fotballspillere ikke så mange tall å leke seg med, men for oss blir det noe spesielt at Messis ikoniske nr. 10 allerede har blitt sendt videre.

Siden 2008 har nr. 10 hos Barcelona tilhørt magikeren Lionel Messi. Da argentineren tårevåt tok avskjed med Barcelona etter noen kaotiske siste måneder, ble 10-er drakten respektfullt lagt til side, «halvveis pensjonert». Ingen av Barcelona-spillerne har så langt vist seg i nr. 10.

Les: Mbappé-historien det er umulig å bli klok på

Frem til nå.

På onsdag dro 18-åringen Ansu Fati på seg i Barcelonas nr. 10.

(foto: barcelona, twitter)

Fati fikk debuten på førstelaget som 16-åring, og har 43 kamper bak seg med 13 scoringer og 5 assists – i tillegg til 4 kneoperasjoner på seks måneder forrige sesong.

Les på Engelske klubber: Nicola Vlasic tilbake i Premier League

Nå signaliserer Barcelona at Messi er historie, og at tiden er inne for at Ansu Fati skal fortsette å skrive historie for nr. 10.

Vi gratulerer tenåringen med den største tillitserklæringen som finnes hos Barcelona, samtidig syntes vi Joan Laporta og gjengen var litt for ivrige etter å sette nummeret til klubbhistoriens største ikon i arbeid.

Kall oss fintfølende, men det handler om respekt.

Les: Griezmann sendt på dør – nok en nederlender hentet til Camp Nou