To nederlendere på exit-lista til Xavi. (barcelona, twitter)

Da endte det som varslet det siste halve året: Antoine Griezmann sendes tilbake til Diego Simeone. Dermed åpner det opp for at Ronald Koeman henter inn flere nederlendere.

Nå har Barcelona en stolt tradisjon med sine nederlandske spillere, men Ronald Koeman virker å ha spesielt stor tiltro til at nederlandske spillere er veien for Barcelona.

Les: Griezmann-overgangen alle har ventet på

Senterforwarden Luuk de Jong møtte Griezmann i døra før midnatt i går, og kommer på leie for sesongen. 31-åringen har brukt de siste sesongene hos Julen Lopetegui og gjengen.

Luuk De jong. (foto: sevilla, twitter)

Før Sevilla dundret de Jong på hos PSV med 122 scoringer på 204 kamper. I La Liga har det vært tøffere for nederlenderen. På 69 kamper har de Jong produsert 10 scoringer og 2 assist.

Les på F7: Sofie kupper Norge

Dette hindrer ikke Barcelona fra å se potensialet til 31-åringen under Koemans ledelse, spesielt med ei ukelønn på rundt «bare» 1,8 millioner kroner.

Barca melder om at de tar på seg hele lønnsutgiften til de Jong for sesongen (blir adskillig lettere etter at Griezmann ikke tapper lønnsbudsjettet for rundt 6 millioner i uka), og har bakt inne en kjøpsopsjon.

Lykke til!

Les: Annonserte Cameron Carter-Vickers en time over midnatt