Barcelona får bot på 0,000045 prosent av klubbens årlige lønnsbudsjett

Antoine Griezmann ble presentert bare noen dager etter utkjøpsklausulen ble redusert. (Bilde: Barcelona FC)

Det var en skikkelig huskestue i sommer rundt Atletico Madrid sin stjernespiller franske Antoine Griezmann. – Det var lenge klart at han ikke kom til å bli værende i klubben og at Barcelona trolig var neste stoppested. 

Dog ville Barcelona være rimelig tette hvis ikke de ventet til etter 1 juli, for da sank utkjøpsklausulen til Antoine Griezmann fra uhyggelige 200 millioner euro til litt mindre vanvittige 120 millioner euro.

Les: United-spiller: «Vi vil kjempe til døden for Solskjær»

Barcelona må betale en bot på 300 euro, ja du leste riktig ca 2700 kroner, etter at de var i dialog med Atletico Madrids Antoine Griezmann før utkjøpsklausulen sank.

Atlético Madrid har krevd å få 200 millioner euro, av den enkle grunn at de mente at Griezmann og Barcelona inngikk en avtale før 1 juli. – Noe både klubb og spiller har benektet.

12. juli ble Griezmann presentert som Barcelona-spiller.

Nå har det spanske fotballforbundet (RFEF) sett på saken, og nå har Atlético Madrid fått medhold i at Barcelona var i dialog med deres stjernespiller, men de finner det ikke bevist at Griezmann skrev under for Barcelona under de ulovlige samtalene, slik Atlético Madrid hevder. Barcelona har hele tiden sagt at signaturen kom på plass etter møtene, noe storklubben nå ha fått medhold i.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er summen 0,000045 prosent av klubbens årlige lønnsbudsjett.

Les på Popidol: Jeff Lynne´s ELO slipper nytt album, Out of Nowhere, 1. november

RFEF erkjenner at det er snakk om en bot av ubetydelig størrelse.

«Sett i lys av klubbens økonomiske kapasitet er komiteen klar over at en bot på 300 euro er av symbolsk karakter, og ikke skader den dømte klubb, og ikke virker avskrekkende for andre klubber i å gjøre det samme i framtiden»

De understreker at det ikke var tilstrekkelig grunnlag til å straffe Barcelona med en hjemmekamp uten tilskuere, noe som også lå på bordet.

Barcelona har hatt en treg start på årets sesong og klatret opp til en 6.plass i La Liga etter 2-1 seier mot Villarreal hvor også Antone Griezmann scoret et av målene. Lørdagens kamp mot Getafe sees på som både «lett» og viktig, seier kan føre dem opp til topp fire.