Barcelona endrer spillereglene på overgangsmarkedet

Utnytter Barcelona artikkel 17, settes alt på huet i fotball-europa.(foto: neymar, twitter)
Top Article ad

Skotten Andy Webster rev istykker kontrakten med klubben Heart of Midlothian i 2006 for å begynne hos Premier League-klubben Wigan Athletic. Det gjensto fortsatt ett år igjen av kontrakten, men Webster støttet seg til FIFAs artikkel 17 som gjorde det mulig.

Artikkel 17 ble formulert og vedtatt i 2001 da EU-kommisjonen truet med å forby overgangssystemet i EU fordi det begrenset fotballarbeidernes frihet til å bytte arbeidsgivere.

Og hva beskriver art. 17?

En spiller kan bryte kontrakten uten grunn etter at en treårs periode er passert i klubben.

Les: Diario Sport: Barcelona har bestemt seg om Griezmann

What!

Ifølge ESPN er grunnen til at vi ikke har hørt noe om det, at det har eksistert et slags gentlemens´s agreement blant klubbene om å ikke utnytte artikkel 17.

ESPNs kilde hos Barcelona hevder at klubben nå vurderer å utnytte Websters overgang for å hente Neymar til Camp Nou, tre år etter at brasilianeren ble «stjålet» av PSG.

Stemmer dette, og Barcelona blir den første toppklubben til å bryte avtalen mellom herremenn, kommer det garantert til å bli «helt Texas» på overgangsmarkedet fremover.

Ifølge ESPNs kilde hos Barcelona er klubben fast bestemt på at Neymar er den naturlige arvtager etter Lionel Messi, og er villig til å gjøre alt for å bringe 28-åringen tilbake til Camp Nou.

The gloves are off.

Les: Telegraph: Premier League har planen klar for denne og neste sesong