Bakgårdsklubb har lagt gullegget, casher inn stort på spiss fotballnorge avviste

1084
Tino Kadewere

Den 24 år gamle Tino Kadewere er den nest beste franske serien Ligue 2 sin store sensasjon. – Han gjør ting med ball man ikke trodde var mulig. Spissen kom til Djurgården fra Harrare i Zimbabwe i 2014 på en låneavtale, etter å ha, som hans agent sier, snakket med alt og alle som har noe med fotball å gjøre i Norge.

Tre år senere etter at oppholdet i Djurgården ble permanent kjøpte den franske bakgårdsklubben Le Havre han for 2 millioner euro. – Nå er Ligue 2 klubben på trappene til å cashe inn som aldri før.

Les: Pep Guardiola: Riyad Mahrez er aldri skadet fordi han ikke har muskler i beina

Ligue 1 klubben Lyon som har sett på nært hold hva Tino Kadewere kan gjøre i cupen har lagt et bud på den tidligere Dif-spissen, men i går fikk et nei takk til budet på 74 millioner kroner. Le Havre tror de kan klemme ut mer. – Og det klarer de helt sikkert. I følge France Football er Eintracht Frankfurt nå klar for 127 millioner kroner, noe som vil gjøre Tino Kadewere til det dyreste salget Le Havres historie.

Les på F7: Sveriges nest største selskap Postnord kan gå konkurs

Eintracht Frankfurts plan er å kjøpe ut den nye 24-åringen og låne ham tilbake til Le Havre til sommeren.

I løpet av fredag ettermiddag kom det også informasjon om at Lyon hadde kommet med et nytt bud: Nå til nesten 150 millioner kroner.

Det haster for klubbene å få til en deal, den franske fotballavisen skriver at gigantklubben Paris Saint-Germain har sendt speidere for å følge med og at de ser på Tino Kadewere som en god erstatter for sine superstjerner når de enten er ute med skade, furter, eller klubben skal spille mindre viktige eller enkle kamper.

Tino Kadewere har scoret 18 mål på 20 kamper for Le Havre denne sesongen. En overføring ville bety et anstendig pengeregn over Djurgården som solgte spissen sommeren 2018 med en andel av videre salg. – Det kommer ikke til å regne en eneste krone noen norske klubber.

Les på Popidol: United har fått tilbud om å kjøpe en av verdens beste angrepsspillere