Direktør Tiago Pinto og Jose Mourinho

Roma jobben begynner å ligne veldig på den portugisiske manageren Jose Mourinho sine år to, hvor ting ofte skjærer seg. – Pilene peker nedover og da blir det konflikt. Etter Roma sitt 3 – 2 tap mot Venezia i går startet rykter om at forholdet mellom direktør Tiago Pinto og Jose Mourinho er tynnslitt.

Giallorossi ligger på sjetteplass i Serie A med 19 poeng på 12 kamper, og de har kun vunnet én gang på syv kamper i alle konkurranser. – Roma ble ydmyket av Bodø/Glimt. – Etter det pinlige 6-1-tapet i UEFA Europa Conference League forrige måned var Jose Mourinho rask med å skylde på alt annet enn seg selv, spillere, kunstgressbane og været fikk gjennomgå.

Les: Xavi starter opprydningen med Ousmane Dembélé

Etter tapet mot Venezia prøvde han visstnok å holde tilbake noe. Jose Mourinho hadde følgende å si til Sky Sport: «Jeg må beskytte meg selv her og holde følelsene mine for meg selv over det som skjer»

«Kanskje en dag vil jeg forstå hvorfor visse hendelser skjer. Det er ting som forblir skjult i årevis, og en dag vil jeg forstå dem…»

Tiago Pinto kritiserte kamplederne etter Juventus kampen, men sa at han var lei av å snakke om dommerne etter uavgjort kampen (2-2) mot Bodø/Glimt på Olimpico forrige uke. – Flere italienske medier skriver at det ikke bare var dommeren som fikk gjennomgå, da Jose Mourinho tok opp hansken og kritiserte spillerstallen på Giallorossi kom det flere rapporter om en konfrontasjon med sportsdirektøren.

Mourinho innrømmet åpent at han er misfornøyd med hvordan klubben jobber i overgangsmarkedet noe han viser med å fortsatte å ekskludere flere spillere fra laget etter hendelsen i Bodø.

«Inntil det blir matematisk umulig, vil jeg fortsette å si at fjerdeplassen er målet. Roma endte på sjette eller sjuende plass de siste sesongene, klubben gjorde en innsats i løpet av sommeren, men det var mer reaktiv overføringsaktivitet enn å bygge, sa han etter nederlaget mot Venezia.

«Jeg tror ikke denne troppen er sterkere enn forrige sesong. Vi mistet mye erfaring, vi måtte hente inn spillere for å erstatte de som dro, mange av dem mangler erfaring på dette nivået».

«Som trener med en treårskontrakt kan denne sesongen være smertefull for kropp og sjel, men fortsatt veldig, veldig viktig for meg for å forstå noe jeg ikke kunne ha forstått før jeg ankom. Jeg vet allerede mer enn jeg gjorde for to måneder siden.»

Etter kampen i Norge gjorde treneren det klinkende klart at han vurderer laget sitt til kun å ha 13 spillere og at de andre ikke er i nærheten av på rett nivå.

Tiago Pinto reagerte med sinne da han ble spurt om forholdet deres og nektet for at han har problemer med den tidligere Inter Milan, Real Madrid, Chelsea, Manchester United og Tottenham manageren.

Pinto mener at det er media som «prøver å skape en konfrontasjon mellom Mourinho og meg selv».

Il Messaggero rapporterte at Roma eier Friedkin familien ikke var fornøyd med måten Mourinho «kastet spillerne under bussen» på etter kampen i Norge.

Rapporten hevdet at eierne uttrykte sin misbilligelse av metoden som ble brukt og Mourinhos ord.

Les: Raheem Sterling mot Frenkie de Jong