Obi-Martin Chidozie på respektfull avstand til Declan Rice. (foto Arsenal)

Det er ikke ofte vi dekker U18-fotball, men når det dreier seg om de største klubbene i Premier League, vet vi hvor raskt en av spilleren dukker opp på seniorlaget. Hos Arsenal er det en 16-åring som skyter voldsom fart på vei mot seniordebut.

Chido Obi-Martin kan tydeligvis ikke gjøre noe annet enn å fortsette å score. I desember noterte den 16 år gamle danske Arsenal-spilleren seg med ville 10 scoringer mot Liverpools U16-lag – i samme kamp. Nå spiller dansken på U18-laget til Arsenal. Trener Jack Wilshere gjør sitt for å sørge for at tenåringen ikke mister bakkekontakten.

LES: Manchester City er klar til å sette britisk rekord for superstjerne Pep Guardiola elsker

Den danske spilleren har vært på seniorlagets treninger hos Mikel Arteta og fått mye ros av Arsenal-manageren, som har vist seg som en mester til å gi unge spillere tillit og muligheter til å sprenge døra til seniorlaget.

I mars dro Obo-Martin til med fire U18-scoringer mot Crystal Palace. For to uker siden kopierte han dette mot Fulham. På lørdag var 16-åringen klar for nok en maktdemonstrasjon. Denne gangen mot West Hams U18-lag, på andreplass i serien. Etter 26 minutter hadde Obi-Martin notert seg for hattrick, med tre mål i løpet av 13 minutter.

Den danske spissen stanset ikke med dette. Da dommeren blåste av kampen, hadde Arsenal vunnet 8-1, 5 av scoringen kom fra 16-åringen.

F7: Det som var en av verdens beste spisser – degradert til ving

Ifølge Evening Standard venter profesjonell kontrakt når dansken fyller 17, med potensiell debut på førstelaget. Vi blir ikke overrasket hvis spissen dukker opp på kamparenaen hos Mikel Arteta i løpet av neste sesong. Er det noe Arsenal trenger, er det neste stor spiss som leverer en kontinuerlig strøm av scoringer, sesong etter sesong.

Alt du trenger å vite: Arsenal – Aston Villa