Manuel Pellegrini

Arsenal-spillerne våknet endelig etter en lang dvale til etter pause i Premier League kampen mot West Ham og vant 3-1 etter en fantastisk snuoperasjon på London Stadium. – I løpet a bare ni minutter snudde de 1 – 0 til til 1 – 3 og fikk med det sin første seier på syv kamper i Premier League.

Vikarmanager Fredrik Ljungberg kunne dermed glise over at Arsenal tok sin første seier med han i sjefsstolen, men kampen gjør også at West Ham manager Manuel Pellegrini må kjempe enda hardere for sin fremtid.

Les: Mourinho har kontaktet den ene han virkelig savnet fra tiden i United

Daily Mirror skriver at klubben allerede er ute og leter etter nye kandidater og at det bare er en imponerende seiersrekke som kan redde den chilenske manageren. – Etter gårsdagens tap er det ikke sikkert han får en ny sjanse. West Ham har 16 poeng et poeng mer enn Southampton som befinner seg på nedrykksstreken. De to langene møtes på lørdag.

«I 65 minutter var det bare ett lag på banen, men vi må score det andre målet for å lukke kampen. Hvis Arsenal hadde scoret tre mål på syv sjanser, ville det vært noe annet», sa Pellegrini til BBC som ikke er redd for at de skal rykke ned.

«Kampen ble avgjort på tre minutter. Vi må konsentrere oss mer, være mer stabile og mer solide».

«På de fem siste hjemmekampene våre har vi spilt ett uavgjort og innrømmet tre mål på de tre siste kampene. Det er jeg mer opptatt av»

Litt om kampen:

Arsenal startet slik de har vært i det siste.  West Ham tok fortjent ledelsen etter 38 minutters spill, mens Arsenal spillere fremstod som sløve. Angelo Ogbonna headet ballen i mål via Arsenals Maitland-Niles etter et corner. Scoringen ble VAR-sjekket for hands før den ble godkjent.

Etter pause måtte Arsenal fremover på banen i jakten på utligningsmålet. West Ham skapte imidlertid de største sjansene de ti første minuttene av omgangen.

18-åringen Gabriel Martinelli, som startet sin første kamp for Arsenal i Premier League, fikk ballen utenfor 16-meteren og bredsidet inn 1-1-scoringen for Arsenal etter en time.

Men Arsenals snuoperasjon var ikke komplett. Tre minutter etter 2-1-scoringen spilte Arsenal seg vakkert gjennom West Ham-forsvaret. Pierre-Emerick Aubameyang fikk til slutt ballen i feltet, og satte inn 3-1-scoringen for Arsenal på hel volley.

West Ham – Arsenal 1-3
Premier League
38′ 1-0 Angelo Ogbonna
60′ 1-1 Gabriel Martinelli
66′ 1-2 Nicolas Pépé
69′ 1-3 Pierre-Emerick Aubameyang