Au.. (foto: arsenal, twitter)

Søndagens målløse uavgjort mot Burnley svekket Arsenals topp-fire håp ytterligere, men alt er ikke ute hvis Mikel Arteta kan snu lagets form.

Laget til Mikel Arteta startet januar full av håp etter svært god desember hvor Arsenal vant fem kamper på rad, og scoret 19 mål.

Mens fasiten for januar er fem kamper, tre tap, to uavgjorte og ingen seire. De har gått fire kamper på rad uten å score. Det er første gang det har skjedd siden desember 2005. Dette gjør at klubben nå prøver å finne en løsning i transfermarkedet allerede i januar.

LES: Conte vil ha Klopps favoritt

Troppen har vært utsatt for skader og Covid-19, mens flere nøkkelspillere har vært borte på internasjonal tjeneste under Afrikamesterskapet.

Men det er ikke hele forklaringen, for de har også gjort det vanskelig for seg selv til tider. De har fått tre røde kort på fem kamper, og utvisningen av Xhaka mot Liverpool på Anfield viste seg spesielt kostbar i fraværet av Thomas Partey.

Mangelen på midtbanespillere har vært tydelig, og Arteta har måtte byttet formasjon til 4-3-3 i de siste kampene for å dekke opp for manglende alternativer på midten.

Tvilsom: Liverpool fikk VAR-hjelp

Det ser ikke ut som at Arteta planlegger å bringe Pierre-Emerick Aubameyang tilbake i laget, derfor vil klubben prøve å gjøre noe før overgangsvinduet stenger 31. januar for å gi dem litt ekstra kvalitet i den siste tredjedelen.

Her er supertalentet Dusan Vlahovic øverst på lista. 21 åringen bøtter inn mål i Serie A, og er svært ettertraktet. Spørsmålet er om Arteta og London er attraktivt nok for kroaten som vil tvinge Arsenal til å hente frem sitt aller største sjekkhefte. Her snakkes det om en prislapp på opp mot 900 millioner kroner!

Andre alternativer er svenske Alexander Isak og Evertons Dominic Calvert-Lewin. Sistnevnte vil nok bli vanskelig å lure bort fra Goodison Park denne uka.