Etter et år som pensjonist har den nederlandske fotballegenden Arjen Robben bestemt seg for å starte å spille ball igjen. – Det blir ikke for en bakgårdsklubb langt nede i divisjonssystemet, men i den nederlandske toppserien.

Den 36 år gamle karrièren var egentlig overbevist om at han kunne fortsette litt til da han for et år siden «ble avsluttet» etter 10 år i FC Bayern München.

Les: L´Equipe: United interessert i «utstøtt» supertalent

Nå er han tilbake der det hele begynte i Groningen.

Selv sier han avgjørelsen tas med ren kjærlighet for klubben der han startet karrièren.

  • I løpet av de siste ukene har jeg hatt mange samtaler med folk i klubben og kanskje mest lyttet til supporternees ord: ‘Arjen, følg ditt hjerte’.
  • Det begynte å klø i føttene mine, og nå er det planen min. Jeg jobber med comeback som fotballspiller i Groningen. Jeg vet ennå ikke om det vil fungere, men jeg vet at jeg vil være engasjert og motivert, sier Robben.

Robben spilte ti sesonger for den tyske storklubben Bayern München. Før det var han blant annet hos Chelsea og Real Madrid.

Han er spesielt kjent for sin raske dribling på høyre side, derfra han liker å trekke inn i feltet og skyte mot det lange hjørnet med venstre fot.

Les på Popidol: Tiger King sagaen raser videre og du kan tjene penger på det

Robben er oppført med 96 kamper og 37 mål for det nederlandske landslaget. – Han var blant sentral da Nederland nådde finalen i verdensmesterskapet i 2010.