Erling Braut Haaland

En sportsjournalist i Østerrike hadde sin helt egen overbevisning da Erling Braut Haaland kom som en katapult inn på stjernehimmelen for litt over et år siden. Mens resten av Red Bull Salzburg opplevde de hadde fått et dyr, en scoringsmaskin på laget var den journalistiske forklaringen at her måtte det være noe overnaturlig på gang.

Enten har Erling Braut Haaland solgt sjela til djevelen, eller så er han en demon selv, det er rett og slett umenneskelig å være så god. Nå begynner vi å venne oss til unge Haaland sine ekstreme talenter og vi tar det som en selvfølge han vant åretts «Golden Boy». – Utrolig teit navn for øvrig på en viktig pris, kåringen av Europas beste unge spiller har en tendens til å sette ekstra fart på en karriere som allerede dundrer avgårde.

Les: Chelsea har satt av penger for Cristiano Ronaldo raid

Da hoppet verdien opp noen hundre millioner

Haaland vant over lagkamerat i Borussia Dortmund Jadon Sancho, Manchester Uniteds Mason Greenwood og Bayern Münchens Alphonso Davies. – Prisen er todelt, folkeavstemming på nett som ble vunnet av Barcelonas Ansu Fati, mens de som er «proffe» (40 sportsjournalister) valgte nordmannen. – Haaland er første fra Norge som vinner prisen, han er faktisk også første fra Skandinavia, men ikke den første med hårbånd.

Tottosport, som er ansvarlig for navnet og prisen er også overrasket, de peker på at det er uvanlig for noen som kommer fra et land hvor alle går på ski istedenfor å spille ball har dyrket frem en vinner. – Vi kan fortelle den Italienske sportsavisen Haaland er født i Leeds og at vi noen uker hver sommer kan gå i gatene uten truger og uten å være redde for isbjørn.

Tidligere vinnere av «Golden boy»
De siste tre årene har prisen gått til Atletico Madrid-talentet Joao Felix, Juventus-stopper Matthijs de Ligt og Paris Saint-Germains Kylian Mbappé.

Her har du hele listen.

Haaland endte forøvrig på fjerdeplass i fjorårets kåring. Denne gangen gikk han helt til topps etter et år hvor han har herjet for både Borussia Dortmund og Norge.

På 35 kamper han han scoret utrolige 33 mål for klubb og landslag, og nærmer seg et scoringssnitt på ett mål per kamp.

Les på Popidol: Zlatans liv så langt blir film