Folkefest utsatt til 2021. På bildet ser vi Alexander Kristoff som vant den siste etappen og Arctic Race of Norway sammenlagt, foran tusenvis av tilskuere i Tromsø i 2014.

Arctic Race of Norway følger myndighetenes retningslinjer og flytter arrangementet til 2021. Da vil det bli gjennomført med samme løypekart som var planlagt for årets ritt.

Ikke ønskelig med arrangement uten tilskuere 

Lørdag 25. april forlenget regjeringen forbudet mot store arrangementer med over 500 deltagere, frem til 1. september. Arctic Race og Norway skulle startet i Tromsø 6. august og avsluttes i Harstad 9. august. På bakgrunn av myndighetenes retningslinjer har Arctic Race of Norway bestemt seg for å flytte sykkelrittet til neste år. 

Les: Kan Kalvin Phillips takke nei til Champions League-spill?

– Med både Tromsø og Harstad som vertsbyer vil Arctic Race of Norway trekke titusener av tilskuere. Disse folkefestene er en viktig del av Arctic Race of Norway. Med en begrensing på 500 deltakere vil det verken være ønskelig eller mulig å gjennomføre arrangementet. Derfor utsetter vi arrangementet til neste år, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway. 

Les: Sidse Babett Knudsen er tilbake i fjerde sesong av «Borgen»

Ønsker å skape alternativ aktivitet 

Selv om det ikke blir et profesjonelt sykkelritt i Nord-Norge i 2020, ser Dybdal og Arctic Race of Norway på andre muligheter for å skape positiv aktivitet i landsdelen.  

– Arctic Race of Norway er jo mer enn selve sykkelrittet. Vi har en visjon om å bidra til en positiv utvikling for Nord-Norge, og vi kommer til å gå i dialog med våre partnere og vertskommunene for å se på muligheten for å gjennomføre alternative aktiviteter i tråd med myndighetenes retningslinjer. Hva slags type aktiviteter dette kan bli må vi komme tilbake til, avslutter Dybdal.  

Den internasjonale sykkelkalenderen for 2021 er ikke klar, men Arctic Race of Norway vil sannsynligvis også neste år legges til august, slik det har vært i tidligere år.