Kommer til å vinne, for sure. (foto: everton, twitter)

Det er aldri én enkeltstående faktor som avgjør om en manager må ta med snippesken og forlate sin post, uavhengig om det er hos Rosenborg, Barcelona – eller Napoli. Men når spillere henter motivasjon fra den gamle storfilmen «Mytteriet på Bounty», da kan det snakkes om en avgjørende faktor til oppsigelsen av Carlo «Captain Bligh» Ancelotti.

Fotballmytteriet hos Napoli ble gjennomført på slutten av 2019 etter at Ancelotti hadde iverksat en ritiro, en slags straff etter slette resultater og svak innsats fra spillerne. I prakis innebærer det at spillerne isoleres på et hotell for å tvinges til å ha fullt fokus på jobben uten mulighet til å treffe familien.

Les: Diario Sport: Barcelona sikrer seg Manchester City-spiller

Ritiro´en ble etterfulgt av myteriet der Napoli-spillerne nektet å møte opp ved bussen etter Champions League-kampen mot RB Salzburg.

I desember var en av verdens beste managere historie i den italienske havenbyen.

Nå innrømmer kaptein Lorenzo Insigne at mytteriet var en tabbe.

-Mytteriet var en feil og det betalte vi for. Jeg skal ikke dømme Ancelotti som trener. Han er vant til store mestere. Jeg fortalte ham alltid at han var nødt til å presse oss hardt. Jeg er klar over at det også er selvkritikk: Vi er profesjonelle, vi bør være i standt til å presse oss selv. Kanskje på det tidspunktet hadde behov for å merke pusten hans i nakken, sier Insigne til Corriere della Sera.  

I etterpåklokskapens lys.

Les på Popidol: Ozark siste sesong bekreftet: store endringer i sesong 4

Vi kan ikke skjønne at hissigproppen Gennaro Gattuso legger noe mindre press på Napoli-spillerne enn Ancelotti, men nå ser det hvertfall ut som det er en forståelse i troppen at det gjør vondt å bli best.

Vinner Napoli på søndag mot Roma, bærer det i det minste inn på topp 6 og mot en billett til Europaligaen. Her treffer de dessverre ikke Ancelotti og Everton, som fortsatt ligger noen seire unna Wolverhampton på 6. plass i Premier League

Les: Selv 10 ville hesten kan ikke stoppe Leeds fra å rykke opp