André Villas-Boas

André Villas-Boas er en av verdens få topptrenere som ikke har erfaring som fotballspiller før han startet på sin trenergjerning. Den portugisiske manageren som både har ledet Chelsea og Tottenham har fått massiv kritikk for å ha lagt seg bakpå i Champions League møtet mot Manchester City.

Det som «skulle vært» en 0 – 0 kamp hvor de franske skulle gå etter scoringer på kontringer endte med et 3 – 0 tap.

Les: Jürgen Klopp: «Respekt»

André Villas-Boas har svart på kritikken og blitt sitert i L’Équipe:
«Marseille har ingen penger til å bringe Guardiola hit, dessverre har du André Villas-Boas med denne taktikken,»

Andre Villas-Boas Marseille tapte hjemme mot Manchester City i andre runde i Champions League i går kveld. Etter å «bare» ligge 1-0-under ved pause. Etter pause flyttet Marseille spillet litt opp på banen, men så kom Citys 2-0-mål. Målet drepte Marseilles håp om å komme tilbake og kampen endte 3-0 til Manchester City.

Men det var ikke det som skapte de største overskriftene fra kampen i franske medier. På pressekonferansen etter kampen møtte Marseille-trener André Villas-Boas kritikk om at Marseille spilte for defensivt og bare gikk for et 0-0-resultat.

  • Da jeg testet noe nytt på dette nivået mot PSG, tapte vi 4-0, og du slaktet meg for det. Slutt å spotte meg, City is City, de har brukt milliarder, de spiller fantastisk, treneren deres er et fenomen som alltid spiller besittelsesfotball. Marseille har ingen penger til å bringe Guardiola hit, dessverre har du André Villas-Boas med denne taktikken
  • Vi spilte en fembacklinje mot City fordi City kontrollerer kampen og bredden på banen. Med fem forsvarsspillere fikk vi bedre bredde. Vi valgte dette systemet for å bare kontrollere bredden, men vi mistet ballen for lett. De var aggressive i presset. Vi visste at kamper mot City er som dette, at det er et lag som kontrollerer ballen og i høst denne sommeren gir deg to eller tre sjanser. Det er alltid tilfelle.
  • Les: Liverpool jaktet egentlig sønnen til en av Frankrikes store legender

Neste kamp for Marseille i Champions League er mot Porto på Estádio do Dragão.