Det har lenge vært en hysterisk stemning rundt alt som handler om Russland, noe har vært helt greit, mens andre ting, som å utestenge utøvere som ikke har testet positivt, eller har noen overtredelser av reglene har vært å gå for langt. 

Nå ser det ut til at forholdet mellom skisporten og Russland er i ferd med å normaliseres. Årsaken er at Russland for første gang innrømmet omfanget av dopingskandalen og har satt inn tiltak for å hindre at det skjer igjen.

Les på F7: TV 2 nekter lokalradioer å overføre Get ligakamper

Det blir morsommere å vinne OL gull når Russland er med

WADA anbefales å oppheve utelukkelsen av Russlands skandalebefengte antidopingbyrå, noe som kan bli besluttet på neste styremøte 20. september.

WADA-president Craig Reedie og resten av styret i Verdens antidopingbyrå skal neste uke ta stilling til en anbefaling om å oppheve utelukkelsen av Russlands antidopingbyrå.

Les: Henrik Zetterberg tvunget til å slutte: «De kan ikke gjøre noe»

Det er den uavhengige komiteen for regeletterlevelse (CRC) som anbefaler russerne tatt inn i varmen igjen, opplyser WADA på sitt nettsted.

Russlands antidopingbyrå (RUSADA) ble utestengt av Verdens antidopingbyrå i november 2015, etter McLaren-rapportens avsløringer av systematisk og statsstøttet doping i landet. -For noen dager siden anerkjente russiske myndigheter innholdet i McLaren rapporten.

Det ble satt en rekke betingelser som måtte oppfylles før utelukkelsen kunne oppheves, og i CRCs øyne har dette nå skjedd.

Russerne drev et systematisk dopingregime i forkant av vinter-OL i 2014. Følgene ble at flere russiske utøvere ble utestengt fra OL i 2016, mens hele det russiske forbundet ble utestengt fra OL i 2018.