Ikke helt sikker på at Dyche applauderer eiernes fremstøt. (foto: burnley, twitter)

Det blir mer og mer vanlig i England at supporterne tar over eierandeler av klubben for å være del av beslutningene som påvirker dem. Hos Burnley går det tydeligvis motstrøms.

Det amerikanske investeringsseskapet ALK Capital overtok aksjemajoriteten hos Burnley i desember 2020. Nå vil de fjerne supporternes seks prosent eierandel fra aksjonærlista.

Les: Brentford har fått blod på tann – gjør klart bud på rundt 150 millioner

-Det har vært en ekstrem travel periode siden vi overtok Burnley FC, men vi føler at det nå var passende å legge frem et tilbud om å kjøpe de supportereide aksjene, hvis de ønsker å selge, sier eier og styreleder Alan Pace til klubbens hjemmeside.

Ikke noe press, bare hvis dere ønsker, altså.

Lederen for ALK Capital vet at han kaster ut en amerikansk «brannfakkel», og trår ekstra varsomt.

-Jeg vil understreke at dette tilbudet utelukkende skal sees på som mulighet for dem. De er ikke forpliktet til å selge, og skal ikke føle seg tvunget til det. Vi vil med glede fortsatt ha støtten deres, også i aksjonærgruppen.

Les på Engelske klubber: Tottenham-back klar for ny klubb

Hvis amerikanerne med glede vil ha supporterne på eiersiden hadde vel tilbudet aldri kommet? Her er det er et eller annet som skurrer. Vi håper Burnley-supporterne klarer å se forbi tilbudet om «free entrance and beverage» på kampene.

Les: Haalands tidligere medspiller nyter et helt annet regime hos Sevilla