Yes, boss.

Det er et navn som preger tyrkisk fotball om dagen Norske Alexander Sørloth som på utlånt fra Crystal Palace fortsetter på bøtte inn mål for Trabzonspor. – Ikke bare leder de serien mye takket nordmannen, de er også i finalen i cupen.

Selv Crystal Palace manager Roy Hodgson har latt seg imponere. Frem til nå har ingenting tydet på at han har ønsket seg den norske spissen tilbake. Det er helt uforståelig for oss og for en gang skyld er norsk presse enige med oss.

Les: Bekreftet: Real Madrid selger midtstopper

Hvorfor Roy Hodgson ikke satser på Alexander Sørloth har vært et tilbakevennende tema fra norske journalister på pressekonferanser før enhver kamp i lang tid.

Alexander Sørloths to scoringer ga Trabzonspor 3-1 i returkampen mot Fenerbahçe, og laget er klar for den tyrkiske cupfinalen i fotball.

Trabzonspor hadde 2-1-ledelse fra den første semifinalekampen på hjemmebane, spilt før viruspausen. Nordmannen scoret også i den kampen 3. mars.

Alexander Sørloth har 23. mål i serie og cup denne sesongen. Selv om han har vært gjennom en kort skadeperiode og en lang viruspause, er ikke veien til nettmaskene glemt.

Allerede i kampens 6. minutt var Sørloth frampå. Fra en posisjon rett utenfor hjørnet av 5-meteren skjøt han med venstre ballen i mål forbi hjemmelagets keeper Altay Bayindir.

Sørloth kom i fokus igjen senere i den første omgangen, da hjemmelagets kaptein Emre Belözoglu fra sin plass på benken kjeftet på seg rødt kort. Foranledningen var at Sørloth var tøff i en luftduell med Serdar Aziz. Sørloth la fingeren over leppene for å hysje, og for det fikk han gult kort.

Deniz Turuc utlignet for hjemmelaget før pause, og dermed var det full kamp igjen. Spenningen levde inntil Sørloth punkterte den med vinnermålet i det 83. minutt.

Rett før slutt gjorde Filip Novak 3-1.

Finalemotstanderen blir klar torsdag. Da skal Alanyaspor forsvare 1-0-ledelse mot Antalyaspor.

Les: Newcastle lagt inn bud på spiss med 30 scoringer på 32 kamper

Alexander Sørloth vil tilbake til Premier League til tross for at han har det som plommen i egget i Tyrkia. – Vi tipper hans neste klubb blir større enn Crystal Palace med mindre Roy Hodgson klarer å overbevise Sørloth om sitt prosjekt, men det haster, det er mange som har latt seg imponere.