Dette bildet hos Palace ble dessverre litt for beskrivende for oppholdet i London. (foto: crystal palace)

Da Martin Ødegaard pakket kofferten og lot seg lokke av gull og grønne skoger i Madrid som tenåring, ble to sprikende konklusjoner tatt i den norske forståsegpåer-sfæren: Totalt genialt trekk, eller totalt hodeløst. Begge leire tok feil.

På onsdag gikk 23-åringen Ødegaard ut på Stamford Bridge som kaptein og ledet Arsenal til 2-4 seier mot de regjerende Champions League-mesterne. Det viste seg at Ødegaards gjennombrudd aldri skulle komme på San Bernabeu, heller ikke at valget om å reise som purung til en av verdens største klubber skulle ødelegge karrieren hans.

Les: Supermann følte seg truet av Buffon – gir smekk på fingrene og bot

Kaptein på det norske landslaget, hyllet på balløya etter knapt ett år i verdens tøffeste liga. Arsenal-manageren har funnet sin leder i Ødegaard, 23-åringen har kommet «hjem» etter det som for omgivelsene har virket som hvileløs vandring.

(fra transfermarkt)

Så hva har dette med Alexander Sørloth å gjøre? Den norske landslagsspilleren er som 26-åring fortsatt på søken etter klubben som gir de perfekte arbeidsforholdene. Siden spilleren forlot trygge Eliteserien i 2016, har han fått testet språk -og fotballferdigheter i Nederland, Danmark, England, Belgia, Tyrkia, Tyskland og Spania.

(fra transfermarkt)

Det er ikke lett å se en naturlig vei fra utsiden, men som med Ødegaard er det bare Sørloth selv som må kan finne den permanente klubben der alt klaffer. I Norge har vi en tendens å hylle de norske landslagsspillerne som får suksess i det vi opplever som de kuleste ligaene. Premier League er og blir den største, Bundesliga en god nummer to, La Liga ikke å forrakte, Serie A og Ligue 1 er også noe å skrive hjem om.

Les: Slutter etter å ha gjort en elendig jobb i lang tid

For Aleksander Sørloth har den største suksessen kommet på tyrkiske gressmatter. Toppscorer i Süper Lig for Trabzonspor på utleie fra Crystal Palace, en sesong der senterforwarden virkelig fikk bruke alt han er best på. RB Leipzig forventet det samme da Sørloth dro på seg deres drakt, men resultatene i forhold til forventningene uteble.

Hadde det som plommen i egget i Süper Lig.

Sørloth har fått prøve seg i Premier League, Bundesliga og La Liga, men er det nødvendigvis riktig å presse frem en overgang i de største ligaene? Grunnen til at vi stiller spørsmålet er at storklubben Besiktas har åpnet det som er av porter for å hente nordmannen tilbake til tyrkisk fotball.

Besiktas sportsdirektør Ceyhun Kazan har bekreftet interessen for Sørloth i flere intervjuer den siste tiden. «Hvem ønsker seg ikke Sørloth? Sørloth har prøvd seg i flere ligaer. Han er 26 år. Han hadde suksess her. Han har absolutt et ønske om å komme til Tyrkia» sa han nylig til Ajansspor.

Til sportsavisen Fanatik gikk Besiktas-toppen enda lenger. «Leipzig har offisielt informert oss om at de kun er interessert i å selge spilleren. Dersom de ville låne han ut, hadde vi vært i mål med overgangen nå»

Sørloth er i øyeblikket utlånt fra Leipzig til Real Sociedad. Den spanske klubben har en opsjon på å signere nordmannen på en permanent kontrakt etter sesongslutt, men det er uvisst om baskerne kommer til å benytte seg av opsjonen.

Les: United har funnet hvem som skal erstatte Pogba

Vi håper Sørloth nå tar valget som passer ham best, og ikke hva som ser best ut på CV’ en og saldoen. Benken er like hard å sitte på om du har kontrakt i Premier League, Bundesliga eller La Liga. 26-åringen skal tilbringe de neste årene fremover ute på kamparenaen, vi blir ikke overrasket hvis valget faller på tyrkisk fotball.

Ståle Solbakken trenger en Sørloth i kamp -og scoringsform.