Manchester City manager Pep Guardiola som har en suksessrik fortid i Barcelona var krystallklar på spørsmål fra pressen før kampen mot Crystal Palace at Xavi Hernandez er klar.

«Xavi, hvis det skjer, er jeg ikke i tvil om at han er klar til å gjøre jobben. – Han kjenner miljøet, som er så viktig».

«Han kan spillet, han har lidenskap. Han har mer erfaring nå enn jeg hadde da jeg tok over. Koeman vet og Sergi [Barjuan, som for tiden er midlertidig sjef] vet, og Xavi og jeg vet at suksessen avhenger av rekrutteringen og spillerne.

«Folk glemmer – vi er ansvarlige, men vår innflytelse er mer minimal enn folk tror. Suksessen jeg hadde var på grunn av kvaliteten på spillerne.

«Xavi er selvfølgelig veldig god. Hvis Xavi er den neste manageren, ønsker jeg ham alt godt, og forhåpentligvis kan laget komme tilbake steg for steg.»

Les: Inter Milan i samtaler med norsk landslagsspiller

I dag kom det dog signaler fra Qatar som ikke er så positive for Barcelona, Xavi leder Al Sadd som rykket ut med beskjed om at det er to år igjen av hans kontrakt.

Al Sadd topper Qatar Stars League og har vunnet alle sine syv kamper så langt denne sesongen, mens på lørdag møter de åttendeplasserte Al Ahli Doha på hjemmebane.

«Som svar på det som sirkulerer nylig, bekrefter Al Sadd-ledelsen at Xavi har en toårskontrakt med klubben og er fullt fokusert på lagets kommende kamper, for å opprettholde ledelsen vår i toppen av ligaen og forsvare tittelen, »

I sine siste kommentarer under pressekonferansen foran den nevnte duellen, unngikk Xavi å kommentere rapportene om fremtiden hans.

«Jeg er veldig fokusert på arbeidet mitt med Al Sadd og jeg vil ikke snakke om noe annet,»

Les: Tyskland ler av Bayern München: Det største tapet på 43 år

Al Sadd som har ekstremt mye penger på konto kommer ikke til å gi ved dørene. Barcelona som er i motsatt økonomisk situasjon må trolig ut med mer penger enn de har for å hente legenden til Camp Nou før hans kontrakt går ut på dato.