Superligean er den beste stepstone for den islandske landslagsspilleren. (foto: fck, twitter)

Hvilken idi.. takker nei til disse klubbene!! Isak Bergmann Jóhannesson har tydeligvis gjort det, og lever veldig godt med valget sitt.

Det er noe befriende når en tenåring takker nei til å signere på brevpapiret til de største klubbene – fordi det passer ham ikke.

Les: Spilleren som fikk André Villas-Boas fly forbanna er klar for Championship

Fra forrige sommer ble islendingen linket til Manchester United, Liverpool og Juventus, tre av de desidert beste klubbene i bransjen. På tirsdag kveld signerte den offensive midtbanespilleren likevel for «myggen» FC København.

18-åringen er hentet fra IFK Norrköping, der han så langt i sesongen har levert 2 scoringer og 4 assists på 18 kamper. I den danske hovedstaden skjønner FCKs sportdirektør hva de har fått i hus.

-Isak er et ualminnelig stort talent som har vært i søkelyset hos noen av Europas aller største klubber, vi ser en god match mellom ham og FC København. Hans valg av FCK som neste skritt vitner om at han har prioritert muligheten for å utvikle seg som spiller, for vi mener vi er det riktige stedet for ham, sier Peter Christiansen til klubbens hjemmeside.

Les på Engelske klubber: Nicola Vlasic tilbake i Premier League

Mye skryt fra sportsdirektøren, men for 18-åringen er det dette som ligger bak valget av den den danske klubben.

-Hvis jeg hadde dratt til en større klubb, så hadde det tatt 6-9 måneder før jeg hadde fått spilletid. Det er for lenge i min alder. Nå kan jeg kanskje ikke spille hver kamp, men jeg kommer til å spille, og sånn utvikler jeg meg. Jeg visste med det samme at jeg ikke ville til Manchester United, Juventus eller en annen storklubb, sier islendingen til Sportsbladet.

Nå skal vi ikke si at Martin Ødegaard gjorde et dumt valg da han valgte Real Madrid som tenåring, men det er godt å se at et ekstraordinært talent også kan velge bort gigantene når det ikke passer inn i planen sin.

Vi ønsker lykke til på reisen!

Les: Valencia satser på Alexander Gurendal