Zlatan Ibrahimovic i god driv

Zlatan Ibrahimovic scoret sitt 150. Serie A-mål da AC Milan påførte Jose Mourinhos Roma første hjemmetap. 2-1-seieren over AS Roma på Stadio Olimpico søndag sørget for at de holdt tritt med serie A-lederne Napoli. Napoli vant også sin kamp, 0 – 1 borte på Stadio Arechi mot bunnlaget Salernitana Calcio 1919.

Den 40 år gamle angriperen slo et lavt frispark i det nederste hjørnet i det 25. minutt for å bringe gjestene i ledelsen etter en livlig start, det var hans 400. ligamål.

Les: Bekreftet: Tottenham-ledelsen fortsetter å sparke managere

Zlatan Ibrahimovic scoret, lagde straffe og fikk en scoring annullert for offside.

Svensken var med andre ord overalt i den drøye timen han spilte. Etter 26 minutter hamret han inn et frispark fra drøye 20 meter, før han trodde han hadde scoret sitt andre etter 50 minutter.

Les: Tilbyr Ousmane Dembele gigantlønn for å kompensere for usikkerhet

Etter en VAR-sjekk ble målet annullert for offside, men 40-åringen var ikke ferdig av den grunn. Fem minutter senere ble han meid ned i Roma-boksen og skaffet straffe, som Franck Kessie satte i mål.

Sekunder etter straffemålet ble Ibrahimovic tatt av for Olivier Giroud. Allerede onsdag spiller de Champions League-kamp på San Siro mot Porto.

Det ble spennende siste 25 minutter da Milan-back Theo Hernández fikk sitt andre gule kort og dermed vist ut. Roma reduserte på overtid ved Stephan El Shaarawy, men Milan vant 2-1 og tok tre sterke poeng.

Seieren gjør at Napoli og Milan stadig er à poeng i toppen av Serie A. Napoli slo Stefan Strandbergs Salernitana 1-0 tidligere søndag. Napoli leder serien med bedre målforskjell enn Milan. Begge lagene har vunnet ti og spilt en uavgjort på de elleve første.